Teknoloji

Sony’den uzun pil ömürlü yeni kablosuz kulaklıklar; XB700 ve CH710N

sony wf-xb700 kablosuz kulaklık
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony’nin üst sınıf 1000XM3 kulaklıkları gürültü engelleme özelliğinin yanı sıra, gerçek anlamda kablosuz kulaklıklarda bulabileceğiniz en iyi ses kalitesinden birini sunuyor. Şimdi bu kulaklığın önemli oranda daha ucuz bir versiyonu, WF-XB700 kulaklıklar tanıtıldı.

Yaklaşık 130 dolarlık fiyata sahip olan Sony XB700, şirketin simgesel “Extra Bass” teknolojisini barındırıyor ve vurucu bir ses çıkışı sunuyor. Sony, bu fiyatla Jabra ve Samsung gibi rakiplerin karşısında da fiyat kırmış oluyor.

Kulaklıklar tek bir şarjla dokuz saate kadar çalışabiliyor. Şarj kutusu da bir dokuz saat veriyor ve toplamda 18 saatlik bir kullanım süresine ulaşılıyor. IPX4 ile suya ve tere dayanıklılık belgeleniyor. Yani antrenmanda veya yağmur altında koşuda bu kulaklıklara herhangi bir zarar gelmeyecektir.

XB700 kulaklıklar Bluetooth 5.0 desteği de sunuyor. Her bir kulaklık teki telefona birbirinden bağımsız şekilde bağlanıyor. Kodlayıcılar tarafında Sony, AAC ve SBC desteği sunuyor.

Sony WF-XB700, bu ay içinde siyah ve mavi renk seçenekleriyle satışa sunuluyor. Kulaklıkların gürültü engelleme özelliğine sahip olmadığını belirtelim. O özelliği isteyenlerin Sony’nin amiral gemisi kulaklıklarını satın almaları gerekecek.

sony wf-xb700

Sony WH-CH710N kafa üstü kulaklık da tanıtıldı

Ancak Sony, gürültü engelleme özellikli bir kulaklık da çıkardı. Yaklaşık 200 dolarlık fiyat etiketine sahip olan WH-CH710N, “Yapay Zekâ destekli Gürültü Engelleme” özelliğini barındırıyor. Bu özellik çevresel ses bileşenlerini sürekli analiz ediyor ve kullanıcıların etrafındaki ortama göre en verimli gürültü engelleme modunu seçiyor.

Kafa üstü kulaklıkların bir klasiği olacak şekilde, CH710N kulaklık tek bir şarjla 35 saate kadar çalışma ömrü sunuyor. Sony, ikili mikrofon yapısıyla hem önden hem de arkadan besleme yapıldığını belirtiyor. Böylelikle WH-CH710N kulaklıklar hiç olmadığı kadar daha fazla oranda çevresel sesi yakalayabiliyor.

Ancak dış dünyayı duymak isteyenler için, ortam sesi modu da yer alıyor. Topuzlu kulaklıklar gibi, Sony CH710N kafa üstü kulaklıklar da sadece AAC ve SBC kodlayıcılarını destekliyor. Sony’nin daha yüksek kaliteli LDAC kodlayıcısını isteyenlerin daha fazla ödeyip daha yüksek fiyatlı modellere yatırım yapması gerekiyor. CH710N, sadece siyah renkte geliyor ve bu ay içinde yurt dışında ön siparişe satışa sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER