Eğlence

Sony Wi-Fi ve TV SideView entegrasyonuna sahip akıllı Blu-ray oynatıcılarını tanıttı

CES 2013’te dünyanın ilk 4K OLED TV’sini tanıtan Sony, işin tamamlayıcı kısımlarını da boş geçmedi. Şirket, dört yeni akıllı Blu-ray oynatıcısını da görücüye çıkardı. S1100, S3100, S4100 ve S5100 adını taşıyan bu dört Blu-ray oynatıcı keskin ve köşeli tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Sony’nin yeni Blu-ray oynatıcılarının özellik listesi de kayda değer uzunlukta. Wi-Fi entegrasyonu ve kullanıcılara cihazı TV SideView uygulamasıyla kontrol desteğinin verilmesi bu listede ön plana çıkan iki özellik.

Dört Blu-ray oynatıcıda da Sony’nin Sense of Quartz tasarım stiline bağlı kalındığı görülüyor. Şirketin bu yılın nisan ve temmuz aylarında satışa sunacağı yeni Bravia serisi televizyonlarda da bu tasarım çizgisinin uygulanacağı konuşulmakta. S1100 ve S4100’de siyah renk kullanılırken, S3100 ve S5100 de hafif mavinin tonlarına da çalan daha açık bir rengin tercih edilmesi de tasarım açısından dikkat çekici bir unsur olarak göze çarpıyor. Tüm cihazlar, tasarımsal olarak ayırt edici ve kendilerine özgü unsurları da barındırıyor.

Sony’nin Blu-ray oynatıcıları daha iyi bir görüntü kalitesi için DVD’leri full HD çözünürlüğe ölçekleyecek. Bu cihazlar TRILUMINOS görüntü desteğine sahip Bravia serisi televizyonlara bağlandıklarındaysa eş değer televizyonlardakilerden daha kaliteli bir görüntü elde etmek mümkün olacak. Yeniden oluşturulması zor renklerin dönüştürülmesiyle birlikte görüntüler daha berrak hale gelirken, ton paleti de daha da zenginleşecek. Quick Start Loading özelliğiyle birlikte Sony’nin yeni Blu-ray oynatıcısına sahip olanlar uzun bekleme sürelerinden kurtulacaklar.

Wi-Fi desteğine sahip modeller çevrim içi servislere ve içeriğe erişim gibi akıllı televizyon özelliklerine de sahip olacak. Sony, bu seride bulunan kablosuz desteğinin daha önceki modellere kıyasla daha güçlü ve daha uzun erişim sağladığının altını çizdi. Sony Entertainment Network aboneleri Blu-ray oynatıcıları üstünden içeriklere erişebilirken, Netflix ve LOVEFILM aboneleri de servislerinin nimetlerinden akıllı Blu-ray oynatıcıları sayesinde faydalanabilecekler. Wi-Fi destekli modellerde web tarama özelliğinin olması da bir artı puan olarak Sony’nin hanesine yazılıyor. Sony’nin yeni Blu-ray oynatıcıları şubat ayı itibariyle satışa çıkacak.

İlgili >> Slashgear

İLGİLİ HABERLER