Teknoloji

Yeni Sony Walkman görücüye çıktı

sony-walkman-zx2-1

CES 2015’in yeni bir Sony Walkman duyurusuna sahne olacağına yönelik dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyordu. CES 2015’in başlamasıyla birlikte bu dedikoduların akıbeti de nihayet belli oldu ve yeni Sony Walkman ZX2 görücüye çıktı. Sony, üst segmente yönelik olarak tasarladığı Walkman ZX2’yi ”yüksek ses kalitesi teknolojisindeki sürekli ilerlemenin bir meyvesi” olarak niteledi.

Mat siyah bir kasaya sahip olan Sony Walkman ZX2’de çalma düğmeleri cihazın yan tarafındaki kavise yerleştirilmiş. Kulaklık girişi altın tonlardaki halkası sayesinde daha kolay ayırt edilirken, hemen yanında bulunan microSD kart girişiyle Walkman ZX2’nin 128 GB’lık dahili depolama alanı biraz daha genişletilebiliyor.

sony-walkman-zx2-2

Kutusundan Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemiyle birlikte çıkan Sony Walkman ZX2’ye Google Play üzerinden uygulama indirilebiliyor. Ancak söz konusu uygulamaların büyük bir kısmının günümüzdeki akıllı telefonlara uygun olmadığını belirtmek gerekiyor. Ancak cihazın her noktasının optimal ses deneyimi sunmak için tasarlandığı göz önüne alınınca Sony’nin bu tercihi kulağa daha anlaşılır geliyor.

DSD, WAV, AIFF, FLAC, Apple Lossless gibi formatları destekleyen Sony Walkman ZX2, kablosuz müzik keyfi için Bluetooth ve hoparlör ya da kulaklıklarla kolay eşleme için NFC desteği sunuyor.

Sony Walkman ZX2 üst segmente yönelik bir ürün olduğunu fiyatıyla da belli ediyor. Mevcut Walkman A17’nin 300 dolarlık fiyatına karşın, ZX2 ilkbahar aylarında 1119.99 dolarlık fiyat etiketiyle raflardaki yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER