EğlenceTeknoloji

Sony The Playroom’un geliştiricisi Firesprite’ı satın aldı

sony the playroom

The Playroom ile geniş kitlelere ulaşan İngiltere merkezli oyun stüdyosu Firesprite, Sony tarafından satın alındı. VR versiyonu da bulunan oyunun Sony’nin bünyesinde nasıl bir yola gireceği henüz bilinmiyor. Ancak PlayStation Studios yöneticileri şimdiden oldukça heyecanlı görünüyor.

PlayStation Studios’un şefi Herman Hulst, konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Firesprite’ın yeni teknolojileri kullanarak sınıfının en iyi oyun deneyimini sunması olağanüstü bir şey. Bence onların kreatif vizyonu da hayranlarımızı gelecek için heyecanlandırmalı.”

Firesprite, daha önce Sony Interactive Entertainment’ın Liverpool stüdyosunda görev yapan kişiler tarafından kurulmuştu. Dolayısıyla iki şirket arasında zaten güçlü bir bağlantı olduğu söylenebilir. Firesprite’ın The Playroom VR’daki deneyimi, şirketin yeni nesil PlayStation VR için özel bir oyun hazırlama ihtimalini akıllara getiriyor.

GamesIndustry sitesine konuşan Herman Hulst ise şimdilik böyle bir vaatte bulunmaya yanaşmadı: “Firesprite ile hangi özel platform ve deneyimler için birlikte çalışacağımız konusunda bir şeyler söylemek için henüz erken. Ancak VR’da sundukları deneyim çok değerli.”

Sony özellikle The Playroom VR’ın sunduğu deneyimin etkisiyle Firesprite’ı satın almaya ikna olmuşa benziyor. Firesprite’ın PlayStation Studios bünyesine katılan 14. oyun stüdyosu olduğunu belirtmekte de fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER