Teknoloji

Sony suya dayanıklı telefonlar giriş ve orta segmente getirme peşinde

Sony Mobile suya dayanıklı akıllı telefonlara sonuna kadar inanıyor ki, bu özelliği ve üretim sürecini giriş ve orta seviye pazarlara da getirmeye hazırlanıyor. Bileşen tedarikçileriyle işbirliği yolları aradığı söylenen şirket 300 dolar altı fiyatla satılacak suya dayanıklı akıllı telefonlar üretmenin peşinde.

sony-xperia-z2-su-100514

Tayvan’n mobil cihaz bileşen tedarik zincirindeki kaynakların sızdırdıkları bilgilere göre Sony giriş seviyesindeki pazara da suya dayanıklı ürünler getirmenin peşinde. Daha sonra diğer üreticilerin de aynı yolu izlemesi bekleniyor.

Samsung, LG, HTC, Motorola, Lenovo, K-Touch gibi şirketler geçmişte suya dayanıklı gövdeye sahip akıllı telefonlarla tüketicilerin karşısına çıkmıştı.

Digitimes’ın haberine göre Tayvan merkezli üretici şirketler düşük maliyetli suya dayanıklı akıllı telefonlar üretmeye hazır. Bu durumda hem kendi bileşenlerinin satışlarını artıracaklar, hem de diğer müşterilerin satışlarının artmasına katkıda bulunacaklar.

Sony’nin en son amiral gemisi akıllı telefon Xperia Z2 IP55 ve IP58 uyumluluklarına sahip. Bu da söz konusu telefonun 1.5 metre derinlikte 30 dakika boyunca tutulabileceği ve hâlâ işleyebileceği anlamına geliyor. Tabii ki, bunun için tüm portların (kulaklık girişi hariç) sıkı şekilde kapalı olması gerekiyor.

İlgili >> Digitimes

İLGİLİ HABERLER