Teknoloji

Sony PS5 için sesli komut özelliğini test edecek

sony e-spor ps5 ekran görüntüsü alma güncellemesi

Sony, PS5 için ikinci yazılım betasının dağıtımına 9 Şubat’ta başlayacağını açıkladı. Parti sohbetinde değişiklikler ve yeni arayüz ayarları getirecek olan güncelleme, sesli komut özelliğinin ön izlemesini de kullanıcılara sunacak.

Sony’nin blogunda konuyla ilgili olarak yapılan paylaşıma göre, PS5 kullanıcıların “Hey PlayStation!” komutunu dinleyecek. Kullanıcılar sesli komutlarla oyunları ya da uygulamaları bulabilecek ve başlatabilecek, şarkıların veya videoların oynatma hızlarını da kontrol edebilecek. Sesli komut özelliğinden faydalanmak istemeyenler bu özelliği kapatabilecek.

Sesli komut özelliği ilk etapta sadece İngilizceyi destekleyecek. Hesabı İngiltere ve ABD’de kayıtlı olan beta kullanıcıları bu özelliği deneyimleyebilecek.

sony ps5Sony, parti sohbetlerinde de değişikliğe gidiyor. Sesli sohbetler artık parti olarak adlandırılacak. Kullanıcılar bir partinin açık mı yoksa kapalı mı olacağına karar verebilecek. Parti açık tutulursa, kullanıcının arkadaşları herhangi bir davet olmadan sohbetlere katılabilecek. Açık partilere de şu an için sadece beta kullanıcılarının dahil olabileceğini hatırlatmakta fayda var.

Sony PS5 ve PS4 için hazırlanan sistem güncellemelerini bu yıl içinde tüm kullanıcılarıyla buluşturacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER