EğlenceTeknoloji

Sony yeni bir PlayStation VR hazırlığı içinde

sony playstation vr2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony, PS5‘te PlayStation VR desteği sunacağını daha önce doğrulamıştı. Yeni konsolun PS4 oyunlarını da çalıştıracağını düşününce bu durum daha doğal görünüyor. Ancak PSVR platformunun geleceği ve Sony’nin PSVR 2’yi çıkarıp çıkarmayacağı hâlâ belirsizliğini koruyor.

Ancak Bloomberg’de çıkan bir haber, PSVR 2’yi bekleyenleri sevindirecek türden. Sony’nin sanal gerçeklik başlığının yeni versiyonunu hazırladığı ve bu başlığı PlayStation 5’in ardından piyasaya çıkarabileceği iddia ediliyor.

Bu yeni versiyonun gerçek bir takipçi mi olacağı, yoksa küçük yenilikler mi sunacağı henüz bilinmiyor. Örneğin; Sony, 2017’de daha iyi kulalık kablosu yönetimi, daha ince bir bağlantı kablosu ve HDR destekli yenilenmiş bir işlemci kutusu barındıran CUH-ZVR2 model numaralı versiyonu çıkarmıştı.

Sony PlayStation VR satışları 5 milyonu buldu

Ne olursa olsun, yeni bir donanımın PSVR ekosistemini canlandıracağı rahatlıkla söylenebilir. Sony’nin şimdiye kadar sattığı PlayStation VR sayısı 5 milyonu bulmuş durumda. Şirket, Blood & Truth ve Astro Bot Rescue Mission gibi oyunların hazırlanmasına da destek vermişti.

Orijinal PlayStation VR, yavaş yavaş yaşlanma belirtileri gösteriyor. 1080 x 960 piksel çözünürlük ve 100 derecelik görüş açısı; PSVR’ı PC destekli sanal gerçeklik başlıklarının gerisinde bırakıyor. Yapılacak kapsamlı bir değişiklik, hem PlayStation VR satışlarını artırabilir hem de geliştiricileri platform için yeni oyunlar hazırlamaya teşvik edebilir.

İLGİLİ HABERLER