Manşetler

Sony PlayStation 4 3.00 güncellemesi önemli yeniliklerle geliyor

playstation mobil

playstation-logo-020915

Sony’nin gelecek PlayStation 4 sistem güncellemesiyle birlikte bulut depolama alanı artırılıyor, oyun görüntülerini YouTube’da canlı yayınlama imkanı getiriliyor, oyun içi etkinlikler için yeni bir merkez nokta oluşturuluyor ve bunlara ek olarak çeşitli yükseltme ve güncellemeler getiriliyor. 3.00 versiyon güncellemesi Sony PlayStation 4 oyun konsolunun şimdiye kadar aldığı en önemli güncellemelerden biri oluyor.

Yenilikler içinde en önde gelenlerden bir tanesi çevrim içi depolama kapasitesiyle ilgili. Bütün oyunculara standart olarak sunulan mevcut 1 GB’lık alan 10 GB’ye çıkarılıyor. PS4 bu bulut depolama alanını dosyaları saklamak için kullanıyor, ancak şu anda bu alan hızlıca doluyor. Kapasite artışına ek olarak, günceleme kullanıcıların çevrim içi depolama alanlarını izlemelerini sağlayacak bir ölçüm aracını da ekliyor, böylelikle kullanıcılar kendilerine sunulan bulut alanının ne kadarını kullandıklarını daha iyi görebilecekler.

PlayStation 4 oyuncuları Twitch üzerinden oyun oturumlarını canlı yayınlayabiliyor. Ancak son güncellemeyle birlikte YouTube üzerinden de canlı yayın yapma imkanı sunuluyor. Yapılan canlı yayınlar YouTube Gaming mobil uygulamasında ve web sitesinde görüntülenebilecek. YouTube geçtiğimiz hafta içinde kendi video oyun canlı yayın sitesini açmış, böylelike Twitch’in en büyük rakiplerinden biri olma yolunda önemli bir adım atmıştı. Ayrıca oyuncular PS4’ün kumandasında yer alan paylaş tuşunu kullanarak 10 saniye uzunluğundaki oyun kliplerini doğrudan Twitter üzerinden paylaşabilecekler.

Kullanıcı arayüzünde yapılan bazı iyileştirmeler ve toplulukla ilgili eklentiler de 3.00 güncellemesinin önemli bileşenlerini oluşturuyor. Double-XP haftasonları gibi oyun içi etkinlikler yeni eklenen özel etkinlikler portalında gösterilecek, ayrıca kullanıcılar oyunlar veya ilgi alanları etrafında topluluklar oluşturabilecek. Her birinin bir mesaj tahtası, paylaşılan ekran görüntülerinin toplandığı bir alanı ve diğer üyelerle partilere kolaylıkla katılma imkanı bulunacak. Eğer belirli bir grup kişiyle çok fazla oyun oynarsanız, bir süre sonra o kişileri bir favori grup olarak tasarlama imkanınız bulunacak. Şimdi Oynuyor ekranı üzerinden bir arkadaşın oyununa kolaylıkla katılmak mümkün olacak, ayrıca onların oyun oturumunu canlı izlemek için istekte de bulunabileceksiniz.

Ne var ki, PlayStation 4 3.00 güncellemesinin ne zaman geleceği henüz belli değil. Sony, bazı kullanıcıların PlayStation beta programı için seçildiğini ve bunların yeni işlevleri çok yakında, ilk kişiler olacak şekilde alacaklarını kaydetti.

 

Değişiklikler fazlasıyla memnun edici gibi görünüyor, ancak şirket konuyla ilgili blog yazısında listelediği bütün işlevlerin bütün PS4 sahiplerine aynı anda sunulmayabileceğini kaydetti. Örneğin YouTube Gaming üzerinden canlı yayın yapma imkanı henüz Türkiye’de sunulmadığı için, PS4 sahipleri henüz bundan yararlanma fırsatı bulamayacak olmalı.

İLGİLİ HABERLER