Eğlence

Metal Gear Solid koleksiyonu PlayStation 4’e geliyor

metal gear solid koleksiyonu

Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty ve Metal Gear Solid 3: Snake Eater’ı birleştiren Metal Gear Solid koleksiyonu PlayStation 4’e geliyor. Konuyla ilgili açıklama, serinin yayıncısı Konami tarafından yapıldı. Tam adı “Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1” olan koleksiyon daha önce PS5, Xbox Series X / S, Nintendo Switch ve Steam için duyurulmuştu.

Eski adıyla Twitter, yeni adıyla X’te yapılan paylaşışma göre; Konami dünya çapındaki hayranlardan gelen talepler doğrultusunda koleksiyonu PlayStation 4’e getirme kararı aldı. Şirket, koleksiyonun PlayStation 4 versiyonunun sadece dijital ortamda kullanıcılarla buluşacağının altını çizdi. Koleksiyonun PlayStation 4 sahipleriyle ne zaman buluşacağı konusunda bilgi verilmese de, diğer platformlarda 24 Ekim’den itibaren oyunları deneyimlemek mümkün olacak.

Master Collection, orijinal oyunların aslına sadık şekilde yeniden yaratılmasıyla oluşurken; pek “iyi yaşlanmayan” bazı unsurları da muhafaza edecek. Ancak bunun için koleksiyona bu kararın tarihsel bağlamı korumak amacıyla alındığını belirten bir uyarı mesajı da eklenecek.

Konami, Metal Gear Solid koleksiyonu dışında başka hazırlıklar da yapıyor

Konami, Metal Gear Solid koleksiyonu dışında “Metal Gear Solid Delta” isimli “Metal Gear Solid 3” remake’i üzerinde de çalışıyor. Şirket bu versiyonda, eski oyundaki ses kayıtlarını herhangi bir değişiklik olmadan kullanacağını daha önce doğrulamıştı.

İLGİLİ HABERLER