Eğlence

Sony PlayStation 2 oyunlarının PS4’te oynanabileceğini doğruladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ps2-black-100

Microsoft Xbox One sahipleri, kısa süre önce 100 Xbox 360 oyununu oynama imkanına kavuşmuştu. Görünen o ki, Sony de benzer bir özelliği PlayStation 2 oyunları için PS4’e getirecek. Söz konusu eskiyle uyumluluk özelliği, PS4 için hazırlanan özel Star Wars: Battlefront paketiyle ortaya çıktı. Özel pakette eski nesil konsollar için hazırlanan dört klasik Star Wars oyunu da bulunuyor. Bu oyunlardan üçü, PlayStation 2 için hazırlanmıştı. Sony tarafından Wired sitesine yapılan açıklamada eskiyle uyumluluk özelliği doğrulanırken, daha fazla oyunun destek kapsamına alınması için çalışmaların yapıldığı belirtildi.

Özel Star Wars: Battlefront paketinde eski üç oyunun varlığı Digital Foundry ve Eurogamer tarafından ortaya çıkarıldı. Star Wars: Bounty Hunter, Star Wars: Jedi Starfighter ve Star Wars Racer: Revenge, emülasyon aracılığıyla PlayStation 4 üzerinde çalıştırılabiliyor.

Oyunlar başlatıldığında PlayStation 2 logosunun görülmesi ve tüm oyun butonlarında PS2’nin kontrol cihazına referans verilmesi, oyunların emülasyonunun lokal ortamda gerçekleştiğini kanıtlayan unsurlar olarak göze çarpıyor.

Sony tarafından Wired’a yapılan açıklamada, emülasyonun varlığının doğrulanması dışında başka bir detay verilmedi. PS4 sahiplerinin PS2 ve PS1 oyunlarını oynama konusundaki taleplerini dinlemiş gibi gözüken Sony’nin yakın zamanda eskiyle uyumluluk desteğinin kapsamını genişletmesi muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER