Eğlence

Sony Online Entertainment yatırım şirketi Colombus Nova’ya satıldı

everquest-sony-online-entertainment-030215

Bir Sony Online Entertainment çalışanı tarafından Reddit’te yapılan açıklamaya göre, şirket Sony tarafından yatırım şirketi Colombus Nova’ya satıldı. EverQuest gibi popüler bir role-playing oyununa imza atan şirketin adının da Daybreak Game Company olarak değiştirileceği ve Sony ile isim konusunda da bir bağının kalmayacağı belirtildi.

SOE_Legion rumuzlu Reddit kullanıcısı, Daybreak Game Company isminin çalışanlara ve oyunculara duyulan tutku ve adanmışlığı gösterdiğini, aynı zamanda her yeni günü oyun dünyasında ileri bir adım atma fırsatı olarak gören anlayışlarını yansıttığını dile getirdi.

Sony Online Entertainment daha önce Star Wars Galaxies, DC Universe Online ve Matrix Online gibi oyunlara imza atmış, ancak mali açıdan bu oyunlardan beklediği geri dönüşü alamamıştı. Şirket geçtiğimiz yıl da San Diego ve Austin ofislerindeki çalışanlarıyla yollarını ayırmıştı.

Colombus Nova’nın şirketin mevcut çevrim içi oyun katalogunu desteklemeyi sürdüreceği belirtilirken, EverQuest Nova’ya dair planların da geçerli olduğu ifade edildi. Daybreak Game Company’nin başkanı John Smedley ise artık Sony bünyesinden ayrılmış olmanın verdiği rahatlıkla kişisel Twitter hesabından “Xbox One oyunları yapmak için sabırsızlanıyorum” mesajını verdi.

İLGİLİ HABERLER