Manşetler

Sony NEX-3N aynasız ve A58 DSLR makineler resmiyet kazandı

Geçtiğimiz günlerdeki çeşitli sızıntıların ardından Sony en yeni dijital fotoğraf makinelerini tanıttı. Giriş seviyesi aynasız makine NEX-3N ve Sony’nin yarı saydam ayna teknolojisini barındıran A58 modelleri Sony ailesine katıldı. NEX-3N’de 16 megapiksel sensör, 180 derece döndürülebilir ekran ve zum ayarlayıcısı bulunuyor. Sony APS-C boyutunda büyüklüğe sahip olan bu makineyi dünyanın en küçük ve en hafif değiştirilebilir lensli makinesi olarak nitelendiriyor. Makine sadece 210 gr. ağırlığa sahip.

sony-nex-3n-200213

Sony NEX-3N aynı zamanda Triluminos Color teknolojisini de destekliyor. Bu da onunla çekilen fotoğraf ve videoların Sony’nin Triluminos teknolojisini destekleyen Bravia TV’lerde daha etkileyici şekilde görüntülenmesini sağlıyor. Sony NEX-3N gelecek ay itibariyle Avrupa’da piyasaya çıkmış olacak. Diğer bölgelerde ne zaman piyasaya çıkacağı konusundaysa henüz bir açıklama yapılmadı.

sony-a58-200213

Bir diğer model olan A58 ise 20 megapiksel APS-C sensör ve Sony’nin söylediğine göre mükemmel derecede düşük gürültüye sahip sonuçlar veren bir işlemci motoru barındırıyor. Ayrıca A58’de OLED vizör ve tepesinde standart nitelikte bir flaş monte yuvası da yer alıyor. Saniyede sekiz kare çekime izin veren makinede Sony’nin deyimiyle daha doğru nesne takibine izin veren 15 noktalı otomatik odaklama sistemi de mevcut. Sony A58 önümüzdeki nisan ayında piyasada olacak. Fiyatla ilgili detaylar ise henüz netleşmiş değil.

İlgili >> Sony (1), (2)

İLGİLİ HABERLER