Manşetler

Sony’nin 84 inç’lik Ultra HD TV’si KD84X9005 80 bin TL’lik fiyat etiketiyle Türkiye’de

Sony’nin geçtiğimiz ağustos ayında Berlin’de düzenlenen IFA 2012’de tanıttığı 84 inç’lik 4K Ultra HD TV modeli KD-84X9005 Türkiye’ye giriş yapıyor. 3840 x 2160 piksel çözünürlüklü paneliyle günümüzde iyice yayılmış olan Full HD teknolojisine göre dört kat daha kaliteli ve detaylı görüntü sunan bu TV köşeden köşeye 84 inç (213.5 cm) uzunluğundaki paneliyle bulunduğu ortamda epey bir yer kaplayabilecek gibi görünüyor.

fsh_ccw_rww_fls-1200

Dynamic Edge LED arka aydınlatmalı panele sahip olan bu ürün barındırdığı 4K X-Reality Pro video işlemcisi sayesinde yüksek çözünürlüklü görüntülerin en iyi şekilde işlenmesini sağlıyor. Ayrıca bu işlemcinin de yardımıyla Full HD çözünürlükteki görüntülerin de düzgün biçimde 4K’ye yeniden ölçeklenmesi sağlanıyor. Motionflow XR 800 teknolojisi de hareketli görüntülerin kullanıcıya en iyi şekilde yansıtılmasına yardımcı oluyor.

Sony KD-84X9005’in ses bakımından da güçlü bir cihaz olduğunu söylemek gerek. 50W gibi yüksek bir ses çıkışına sahip olan TV’de hoparlör setleri ekranın her iki yanında ve ekrana göre 10 derecelik açı yapacak şekilde konumlandırılmış. Böylelikle izleyicinin sesi en iyi şekilde algılaması sağlanmak istenmiş. Sinema, spor, müzik, oyun gibi ses efektleri, ses geliştirici, S-Master, S-Force, Dolby Digital, Dolby Digital Plus ve Dolby Pulse gibi unsurlar da ses deneyimini artırıyor.

Sony’nin 84 inç’lik Ultra HD TV’si aynı zamanda akıllı TV ve ağa bağlanma özelliklerini de taşıyor. Skype ile sesli ve görüntülü görüşme imkanı sunan bu Ultra HD TV’ye Türkiye pazarı için geçerli olan Sony Entertainment Network uygulamaları indirilebilir. Wi-Fi Direct sayesinde doğrudan içerik transferine izin veren TV aynı zamanda başta Sony markalı akıllı telefon ve tabletler olmak üzere mobil cihazlardaki içerikleri de oynatma imkanı sunuyor. Ayrıca barındırdığı Opera internet tarayıcısı sayesinde web’de gezinmeye de izin veriyor. Sony KD84X9005 barındırdığı iki adet USB portu sayesinde harici diskleri bağlama ve bunların içindeki multimedya dosyalarını oynatma fırsatı da sunuyor.

fsh_f_rww_tts-1200

Dört adet HDMI portu, Ethernet, PC In + Ses In, komponet girişleri, iki adet kompozit girişi, dijital ses çıkışı, ses çıkışı, kulaklık çıkışı gibi giriş-çıkış elemanlarını barındıran Sony KD84X9005 barındırdığı büyük panel nedeniyle taşıması zor bir ürün. Sadece TV 2137 x 1136 x 90.0 mm.’lik boyutlara sahipken, stand ile birlikte 2137 x 1511 x 567 mm.’lik ölçüler elde ediliyor. Ayrıca sadece TV 80 kg. ağırlığa sahipken bu rakam stand ile birlikte yaklaşık 97.9 kg.’ye çıkıyor.

Sony KD-84X9005 üç boyutlu görüntüleri de izlemeye imkan sağlıyor. Pasif 3D teknolojisini kullanan bu TV’yle birlikte iki adet 3D gözlük de hediye ediliyor. Ayrıca opsiyonel olarak sunulan SimulView teknolojili gözlükler sayesinde de iki farklı oyuncu tek bir ekranda kendi oyun görüntüleri tüm ekranı kaplayacak şekilde oyun oynayabiliyor.

84 inç’lik Ultra HD TV’ler şu an için sadece zengin kesime hitap eden ürünler olacak gibi görünüyor. Sony, KD84X9005’i Türkiye’de 80 bin TL’lik fiyat etiketiyle satacak. Ürünün satışı genellikle birebir temaslarla gerçekleşecek. Bununla birlikte İstanbul’da Kanyon ve İstinye Park, Ankara’da ise Kentpark alışveriş merkezlerinde bulunan Sony Center mağazalarında bu Ultra HD TV’nin teşhiri yapılacak. İlgilenenlere buralarda da satış gerçekleştirilecek.

Galeri: Sony KD84X9005 Ultra HD TV
[nggallery id=1128]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER