Ulaşım

Sony ve Honda’nın elektrikli otomobilleri PS5 ile fark yaratacak

sony honda mobility

Sony Honda ile birlikte bir süredir elektrikli otomobil geliştirmek için çalışıyor. İki şirketin bu iş birliğine farklı uzmanlıklarıyla katkıda bulunacağı daha önce açıklanmıştı. Yeni bir habere göre, iki şirket birlikte geliştirdikleri elektrikli otomobile PlayStation 5 yerleştirmeyi planlıyor.

Japonya’nın iki önemli markası, elektrikli otomobil geliştirme çalışmalarını Sony Honda Mobility markasıyla yürütüyor. Bu ortak şirket geçtiğimiz eylül ayında kurulmuştu. O dönemde yapılan açıklamalarda da sürücü ve yolcuları eğlendirecek otomobiller geliştirme hedefinden bahsedilmişti.

The Financial Times’a konuşan ortak şirketin başkanı Izumi Kawanishi, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Sony’nin insanları harekete geçiren içerikleri, servisleri ve eğlence teknolojileri mevcut. Biz bunları mobiliteye uyarlıyoruz. Bunlar bize Tesla’ya karşı avantaj getirecek kozlar olacak.”

Daha önce Honda’nın otomobil birimini yöneten Yasuhide Mizuno ise içerik konusunun önceliklerinden biri olduğunun altını çizdi. İki şirketin birlikte geliştirdiği otomobilin 2026’da yollarda olması planlanıyor.

Sony Honda Mobility otonom sürüş üstüne çalışacak

Izumi Kawanishi, bu fikrin olgunlaşmasının zaman alacağını kabul ediyor. Tecrübeli yönetici, bunun otonom sürüş özelliğiyle bağlantılı şekillenen bir plan olduğunun altını çizdi ve otomobillere PS5 yerleştirmenin teknik açıdan mümkün olduğunu dile getirdi. Yasuhide Mizuno ise geliştirdikleri otomobilin aynı zamanda insanların eğlence ihtiyaçlarını karşılayan bir araç olacağını sözlerine ekledi.

Sony Honda Mobility’nin geliştirdiği elektrikli otomobil, PS5’in sağladığı oyun deneyimiyle Tesla ve diğer rakiplerine karşı ciddi bir avantaj kazanabilir. Bu planın gerçeğe dönüşüm sürecini görmek içinse beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER