Teknoloji

Sony dünyanın ilk tam kare 35mm sensörlü HandyCam video kamerası NEX-VG900E’yi tanıttı

Sony, Alpha A99, NEX-6 ve Cyber-shot RX1 gibi üç adet tam kare fotoğraf makinesinin yanı sıra bir de HandyCam video kamerayı, NEX-VG900E’yi tanıttı. 24.3 megapiksel tam kare sensör barındıran bu makine Sony’nin iddiasına göre dünyanın ilk değiştirilebilir lensli ve 35mm sensörlü HD video kamera olma özelliğini taşıyor.

Önceki VG serisi video kameralar gibi bu kamera da E-mount lensler kullanıyor. Sony bu ürünle birlikte LA-EA3 Alpha adlı yeni bir lens adaptörü de çıkardı. VG900E’nin sinema kalitesinde çekim arayanlar için ideal olduğu söyleniyor. Kamera saniyede 24, 25 ve 50 karelik hızlarda 1080p video kaydı yapabiliyor. 24.3 megapiksel tam kare sensör video kaydının yanı sıra fotoğraf çekimi için de elverişli bir ortam sunuyor. Sony HandyCam NEX-VG900E üzerinde 3 inç’lik XtraFine dokunmatik panel bulunuyor. Bu dokunmatik panel üzerinde yer alan kontrollerin yanı sıra fiziksel tuşlar ve kontroller de yer alıyor. XGA OLED TruFinder elektronik vizör, tıpkı Alpha A99’da olduğu gibi burada da yer alıyor.

VG900E barındırdığı dört yönlü mikrofon sayesinde stereo ve çevresel ses destekli kayıt yapabiliyor. Bu arada ek aksesuarların takılmasına olanak sağlayan bir monte yuvası da barındırıyor. Bu yuva sayesinde XLR adaptörü, daha büyük bir ekran, video lambası gibi aksesuarları kameraya bağlamak mümkün hâle geliyor.

Sony NEX-VG900E kasım ayında yurt dışında piyasada olacak. Sadece gövde, LA-EA3 adaptörüyle birlikte 3300 dolarlık bir fiyata sahip olacak.

İlgili >> Sony

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER