Teknoloji

Sony görüntü sensörü ve müzik pazarlarında büyümeyi hedefliyor

sony imx500

sony goruntu sensoruSony’nin dönüşümü, eski CEO Kaz Hirai’nin önderliğinde başlamıştı. Hirai şirketin zayıf olduğu pazarlardan çekilip güçlü olduğu alanlara odaklanmasının önünü açmıştı. Hirai’nin halefi Kenichiro Yoshida da dönüşümü sürdürmek için kendi 3 yıllık planını duyurdu. Önümüzdeki dönemde Sony görüntü sensörü ve müzik pazarlarında büyümeyi hedefliyor.

Japon teknoloji devi, görüntü sensörleri için 9 milyar dolarlık bir yatırım yapmayı planlıyor. Sony hâli hazırda söz konusu pazarda zirvede yer alıyor. Şirketin görüntü sensörleri çok sayıda akıllı telefonda kullanılıyor. Çift arka kameralı akıllı telefon furyası da Sony’nin kârını artıran faktörler arasında bulunuyor.

Sony’nin büyük yatırım yapacağı bir diğer alan ise müzik sektörü olacak. Şirket, EMI Music Publishing’in henüz sahibi olmadığı kısmını da 2.3 milyar dolar karşılığında satın almaya hazırlanıyor. Satışın tamamlanmasının ardından Sony’nin EMI’daki payı da yüzde 90’a yükselecek. Japon teknoloji devinin portföyünde Sony Music’in de ayrı bir şirket olarak varlığını sürdürdüğünü belirtmek gerekiyor.

Sony görüntü sensörü ve müzik dışında başka sektörlerde de çeşitli hamleler yapmayı planlıyor. Oyun sektörü de söz konusu alanlar arasında bulunuyor. İnsanların PlayStation’larıyla daha fazla zaman geçirmelerini ve PlayStation Plus’ın abone sayılarını artırmayı hedefleyen şirket, bunun için hem birinci taraf oyunlara hem de indirilebilir içeriklere daha fazla yatırım yapacak. Portföyündeki popüler filmlerin yeni versiyonlarını veya devam filmlerini çekmeyi planlayan Sony, bu doğrultuda Snoopy’nin yapımcısı Peanuts’a da yatırım yapacak.

İLGİLİ HABERLER