Eğlence

Sony’ye göre Fortnite en iyi PlayStation’da oynanır

fortnite nintendo switch

fortnite

Sony, PlayStation 4 ile Nintendo Switch ve Xbox One arasında Fortnite‘ın oynanmasına veya ilerlemelerin taşınmasına izin vermiyor. Şirketin bu tartışmalı durumla ilgili geri bildirimlere kulak verdiği şeklinde bazı işaretler bulunuyordu. Ne var ki, Sony CEO’su Kenichiro Yoshida bu konuyla ilgili çok kesin konuştu. Geçtiğimiz hafta IFA 2018 kapsamında The Independent’ta röportajı yayınlanan Yoshida, PlayStation 4’ün Fortnite‘ı oynamak için en iyi yer olduğunu dile getirdi.

“Bizim düşüncemize göre, çapraz platformda her zaman, PlayStation oynamak için en iyi yerdir. İnanıyorum ki, PlayStation 4 eşliğinde Fortnite, kullanıcılar için en iyi deneyimi sunuyor, bu bizim inancımız. Ama aslında, bazı oyunları PC ve diğerleri ile çapraz platform olarak açtık, sonuç olarak en iyi kullanıcı deneyimini temel alarak karar veriyoruz. Platformlar arası için düşünme şeklimiz budur.”

Sony’nin yaklaşımına karşın Nintendo Switch sahibi Fortnite fanatikleri düşüncelerini açık biçimde dile getirmişlerdi. PS4 ve Nintendo Switch arasındaki eşya ve ilerlemelerin eş zamanlanmasının engellenmesi de işleri biraz daha sinir bozucu hâle getiriyor. Bu nedenle Fortnite‘ı daha önce PS4’te oynayan Fortnite oyuncularının Switch için yeni bir hesap oluşturmaları gerekiyor.

Sony daha önce de Fortnite, Rocket League ve Minecraft gibi oyunların PS4 ve Xbox One arasında oynanmasını engellemişti. Halbuki Nintendo ve Microsoft, Sony’nin oyun konsolu için destek sunuyordu. Microsoft ve Nintendo bir araya gelerek Minecraft’ın platformlar arası oynanmasını birlikte tanıtıyor. Buna rağmen Yoshida, Xbox ve Nintendo arasındaki rekabetin Sony ve tüm sektör için sağlıklı bir durum olduğunu dile getiriyor.

Yoshida PlayStation’ı doğrudan yönetmese de, tüm Sony’nin dümeninde o var. Bu nedenle şirketin planlarıyla da yakından ilgilidir. Yoshida’nın cevabı, Sony’nin Fortnite‘ı platformlar arası oynamaya uygun hâle getirmeye niyetli olmadığını açık biçimde gösteriyor. Şirket, kendi platformunun oyun için en iyi deneyimi sunduğunu söylüyor.

Tabii ki, bu durum Sony’nin gelecekte çıkacak başka oyunlar için platformlar arası destek sunacağı anlamına gelmiyor. Ancak Fortnite‘ı PS4 hesabınızla Nintendo Switch veya Xbox One üzerinde oynamaya niyetliyseniz, bundan vazgeçmenizde fayda var. Çünkü hiçbir zaman gerçekleşecek gibi görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER