Teknoloji

Sony 50 bin TL’lik dijital müzik çalar ile taş plakların havasını yakalıyor

sony dmp-z1

sony dmp-z1

Sony, geçen hafta düzenlenen Hong Kong High-End Audio Visual Show etkinliğinde Signature Series serisine eklenen en yeni ürünlerin duyurusunu gerçekleştirdi. Bunların içinde; fiyatı 11 bin 800 TL civarında olan bir çift şık görünümlü kulak içi kulaklık ve 54 bin 300 TL’ye karşılık gelen fiyat etiketine sahip olan bir dijital müzik çalar cihazı da bulunuyor.

55 bin TL’ye yakın bir para verenlerin karşılığında sahip olabilecekleri DMP-Z1 dijital müzik çalar tüm yüksek çözünürlüklü müzik formatlarını destekliyor. Aynı zamanda odyofil seviyesinde bir kulaklık amplifikatörü ve altın kaplamalı ses kadranı da barındırıyor, bu sayede mutlak saf sesin elde edildiğinden emin olunuyor. Ayrıca gövde genelinde işaret akışını daha da iyileştirmek amacıyla lehimlerinde de altın kullanılmış.

sony dmp-z1

Sony DMP-Z1 plakların havasını biraz olsun yakalamaya çalışıyor

DMP-Z1 birtakım üst sınıf özelliklerle donatılmış, aynı zamanda dijital müziğe biraz sıcaklık katan plak işlemcisi de bulunuyor. Sony’nin DSEE HX adını verdiği işlemci dijital sıkıştırma sırasında kaybedilen sesin bir kısmını geri kazandırıyor, böylelikle plaklardaki analog sese bir seviye yaklaşılıyor. Depolama tarafına baktığımızda ise DMP-Z1’in 256 GB dahili hafızaya sahip olduğunu görüyoruz. İki ayrı microSD kart yuvası da depolamak istediğiniz tüm parçalar için yeteri kadar alanınızın olacağını gösteriyor.

Müzik çalar cihazı bilgisayara USB-C üzerinden bağlanabiliyor. Pili de 10 saate kadar düşük çözünürlüklü müzik veya dokuz saate kadar yüksek çözünürlüklü müzik dinleme imkanı sunuyor.

Sony’nin müzik çalar cihazı ve onunla aynı seviyede lüks bir ürün olan kulaklığı sadece Sony’nin Doğu Asya ülke pazarlarında özel olarak satılıyor. DMP-Z1 hakkında daha fazla detay isteyenler Head-Fi’daki konuya göz atabilirler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER