Teknoloji

Sony Digital Paper E Ink tabletinin ekranını küçülttü

sony digital paper e inkSony Digital Paper E Ink serisi cihazlarıyla E Ink ekranlı ve kalemli cihazlarda ısrar eden birkaç şirketten biri olmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl DPT-RP1 isimli modeli piyasaya süren Sony, şimdi de DPT-CP1 isimli modeli seriye ekledi.

Geçtiğimiz yıl potansiyel kullanıcılarına A4 boyutunda bir kağıt sunan Sony, bu yıl ekran boyutunu 10.3 inçe indirerek A5 boyutunda bir kağıt sunuyor.

Digital Paper E Ink serisi tabletlerin yararı DPT-CP1 ile biraz daha iyi anlaşılacak gibi görünüyor. 1404 x 1872 piksel çözünürlüklü, okunulabilirliği hayli yüksek bir siyah-beyaz ekrana sahip olan 5.9 mm. kalınlığındaki tablet; tartıda sadece 227 gram çekiyor ve tek bir şarjla 1 ay boyunca çalışmaya devam edebiliyor. Kalemin varlığı ise DPT-CP1’i uzun süreli çalışmalar için uygun bir cihaz hâline getiriyor.

Ancak fiyat konusu, Sony Digital Paper E Ink tablet ailesinin yumuşak karnı olmaya devam ediyor. DPT-CP1, Sony’nin ana vatanı Japonya’da 70 bin yen (yaklaşık 2 bin 670 TL) karşılığında satılıyor. Büyük ekranlı modele kıyasla sadece 400 TL daha ucuz olan yeni modelin de, serinin diğer üyeleri gibi Japonya’nın dışında satışa sunulması beklenmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER