Teknoloji

Sony Digital Paper E Ink tabletinin ekranını küçülttü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony digital paper e inkSony Digital Paper E Ink serisi cihazlarıyla E Ink ekranlı ve kalemli cihazlarda ısrar eden birkaç şirketten biri olmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl DPT-RP1 isimli modeli piyasaya süren Sony, şimdi de DPT-CP1 isimli modeli seriye ekledi.

Geçtiğimiz yıl potansiyel kullanıcılarına A4 boyutunda bir kağıt sunan Sony, bu yıl ekran boyutunu 10.3 inçe indirerek A5 boyutunda bir kağıt sunuyor.

Digital Paper E Ink serisi tabletlerin yararı DPT-CP1 ile biraz daha iyi anlaşılacak gibi görünüyor. 1404 x 1872 piksel çözünürlüklü, okunulabilirliği hayli yüksek bir siyah-beyaz ekrana sahip olan 5.9 mm. kalınlığındaki tablet; tartıda sadece 227 gram çekiyor ve tek bir şarjla 1 ay boyunca çalışmaya devam edebiliyor. Kalemin varlığı ise DPT-CP1’i uzun süreli çalışmalar için uygun bir cihaz hâline getiriyor.

Ancak fiyat konusu, Sony Digital Paper E Ink tablet ailesinin yumuşak karnı olmaya devam ediyor. DPT-CP1, Sony’nin ana vatanı Japonya’da 70 bin yen (yaklaşık 2 bin 670 TL) karşılığında satılıyor. Büyük ekranlı modele kıyasla sadece 400 TL daha ucuz olan yeni modelin de, serinin diğer üyeleri gibi Japonya’nın dışında satışa sunulması beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER