Teknoloji

Sony Android 9 Pie için yol haritasını açıkladı

sony xperia xz2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony android 9 pieSony Android 9 Pie güncellemesinin dağıtımı için yol haritasını açıklayan akıllı telefon üreticileri arasına katıldı. Şirketin altı telefonu için Android 9 Pie güncellemesi sunacağına dair haberler geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti.

Sony bu haberlerin ardından resmi bir açıklamayla kullanıcılara Android 9 Pie güncellemesini ne zaman sunmaya başlayacağını ve hangi telefonlarının bu güncellemeleri alacağını açıkladı. Buna göre, şirket yeni Android sürümünün dağıtımına kasım ayında başlayacak. İlk etapta Xperia XZ2, Xperia XZ2 Premium, Xperia XZ2 Compact, Xperia XZ Premium, Xperia XZ1 ve Xperia XZ1 Compact modelleri Android 9 Pie ile güncellenecek.

Sony Android 9 Pie güncellemesinde ikinci dalganın dağıtımına ise takvimler 2019’u gösterdiğinde başlayacak. İkinci dalgada Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra ve Xperia XA2 Plus Android 9 Pie ile güncellenecek. Şirketin yol haritasında şimdilik başka bir cihaz bulunmuyor.

Sony Android 9 Pie güncellemesinin dağıtımı için yol haritasını açıklarken yeni Android sürümlerinin dağıtıma hazırlanması süreci konusunda detaylı bilgiler veren bir infografik de paylaştı. Söz konusu grafikte güncellemenin Google’da hazırlanışından şirketler tarafından dağıtılmasına kadar uzanan dönem anlatılıyor.

İLGİLİ HABERLER