Teknoloji

Sony ultra hızlı kamera seçeneklerine A9 II’yi ekliyor

Sony ultra hızlı kamera seçeneklerine A9 II'yi ekliyor

Sony satmakta olduğu üst sınıf kamera modellerinden bir tanesi olan A9’u güncelledi. Yeni Sony A9 Mark II, çok fazla değişiklikle gelmiyor.

A9 II’de 24 megapiksel full-frame sensörü ve 20 fps sürekli çekim hızını görüyoruz. Bu özellikler yeni makineyi de spor veya düğün fotoğrafçılığı için elverişli ürünler hâline getirmeyi sürdürüyor. Bununla birlikte A9 II’yi diğer Sony kameralarından farklı kılacak unsurlar mevcut durumda.

Geleneksel mekanik deklanşörün hızı iki katına çıkarılmış ve şimdi 10fps çekim için elverişli hâle getirilmiş. Bu da genellikle flaş senkronizasyonuna öne veren veya kendilerini sürekli yanıp sönen ışıklar altında bulanlar için kullanışlı olacaktır.

Diğer bazı özellikler de Sony A9 II’yi daha yüksek çözünürlüklü bir makine olan A7R IV ile aynı seviyeye getiriyor. Bunların arasında 5.5-stop gövde içi sabitleme sistemi, iyileştirilmiş toza ve suya dayanıklılık ve dokunmatik ekran üzerinden kontrol gibi özellikler bulunuyor. Sony, AF izleme özelliğinin de yeni bir algoritma sayesinde iyileştirildiğini belirtiyor.

Sony Alpha 9 II bağlantı özellikleri

A9 II’nin bağlantı özelliklerinde de önemli güncelleştirmeler yapıldı. Kamera şimdi gigabit ethernet desteğine sahip. Aynı zamanda USB-C 3.2 portu bulunuyor. Önceki modellerde görünen 2.4 GHz’in yanında 5 GHz Wi-Fi desteği de bulunuyor. A9 II, bu bağlantı özellikleriyle sürekli dizüstü bilgisayara bağlı çalışanlar için de ideal hâle geliyor.

Sony A9 II, kasım ayında yurt dışında satışta olacak. Sadece gövdesi için 4 bin 500 dolar civarında bir fiyat belirlendi.

İLGİLİ HABERLER