Manşetler

Sony akıllı saatlerinde Android Wear kullanmayacak

Android platformunun en önemli destekçilerinden biri olan Sony, Google’ın Android’in akıllı saatlere odaklanan versiyonu Android Wear’ı desteklemeyeceğini açıkladı.

Android işletim sisteminin giyilebilir cihazlarda çalışabilecek, kırpılmış bir versiyonu olan Android Wear ilk olarak akıllı kol saatleriyle birlikte gelecek. Ancak Sony daha Google bu işe girmeden önce akıllı saat alanına el atmış ve 2012 yılında itibaren SmartWatch akıllı saatlerini sürmeye başlamıştı.

Geçen yıl IFA 2013’te tanıtılan SmartWatch 2 de Sony’nin tanıttığı, akıllı telefonlarla birlikte çalışan dördüncü nesil cihazı olarak nitelendiriliyor. Her geçen yılla birlikte SmartWatch 2 yazılım daha da gelişiyor ve olgunlaşıyor.

Elinde olgunlaşmış bir akıllı saat platformu bulunan Sony’nin henüz tam anlamıyla olgunlaşmamış Android Wear’a şu an için yatırım yapmaması anlayışla karşılanabilir. Hatırı sayılır bir yol alan Sony şu anda tercihlerini değiştirmeyi düşünmüyor olmalı.

Yine de, Sony’nin de günün birinde Google’ın giyilebilir ürünler platformunu desteklediğini; Samsung, LG, Motorola, HTC gibi bu platforma desteğini açıklamış isimler arasına girdiğini görebiliriz.

İlgili >> CNET

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER