Teknoloji

Sony 2015 model 4K UHD TV’lerini tanıttı

sony-4k-uhd-tv-200415-1

Yeni 4K UHD akıllı TV’lerini görücüye çıkaran Sony, sektördeki rakiplerinden farklı olarak kavisli ekranlara mesafeli yaklaşmasıyla dikkatleri çekmeyi başarıyor. Sony’nin 2015 model 4K TV’leri şirketin geleneksel çizgisini korurken, ortaya yeni şeyler koymaktan geri kalmıyor. İşletim sistemi olarak Android TV’nin tercih edilmesi ve yeni modellerden ikisinin neredeyse tüm akıllı telefonlardan ince olması, Sony’nin yenilikçi anlayıştan uzak olmadığını gösteriyor.

sony-4k-uhd-tv-200415-2

Sony’nin yeni 4K TV’lerinden X900C ve X910C, 5.08 mm.’lik kalınlıklarıyla piyasadaki neredeyse tüm akıllı telefonları geride bırakıyor. Örneğin, Apple iPhone 6 6.9 mm. kalınlığında bir kasaya sahipken, geçtiğimiz ay tanıtılan Sony Xperia Tablet Z4 6.1 mm. kalınlığındaki bir kasanın içinde geliyor. Söz konusu modellerinin duvarda salınıyormuş izlenimi verdiklerini belirten Sony, bu iki model için özel duvar montajı araçları sunuyor.

sony-4k-uhd-tv-200415-3

Sony’nin yeni 4K TV’lerinin tamamında şirketin yeni Processor X1 işlemcisi bulunuyor. X-Reality Pro görüntü motorunun da işin içine dahil olmasıyla birlikte televizyon yerel UHD görüntüleri göstermekle yetinmiyor, HD kalitesindeki görüntüleri de UHD seviyesine çekiyor. X930C ve X940C modellerinde ise daha fazla parlaklık sağlamak için HDR içerikler de desteklenecek. X830C dışındaki tüm yeni Sony TV’lerinde daha geniş bir renk gamı ve daha dinamik renk düzeltme imkanı sunmak için TRILUMINOS teknolojisi kullanılıyor.

sony-4k-uhd-tv-200415-4

Android TV’nin varlığı sayesinde, Sony’nin yeni televizyonlarına Google Play üzerinden uygulama ve içerik sağlanabilecek. Google Cast ise akıllı telefon ve tabletlerdeki içeriklerin ekrana yansıtılmasını mümkün kılacak. X900C ve X910C dışındaki modellerin yurt dışındaki ön sipariş sürecini başlatan Sony, yeni 4K UHD TV’lerini yaz mevsiminde piyasaya sürecek.

İLGİLİ HABERLER