Teknoloji

Sonos’un ilk kablosuz kulaklığı 2024’ün nisan ayında satışa sunulacak

sonos

Sonos önümüzdeki birkaç yıllık dönem içinde yeni pazarlara girmeye hazırlanıyor. Bloomberg’in haberine göre; hâlihazrda akıllı hoparlörler ve ses çubukları üreten şirket, önümüzdeki dönemde üst sınıf kulak üstüm kulaklıklar, daha küçük kulak içi kablosuz kulaklıklar ve TV’ler için yayın kutusu çıkarmayı planlıyor.

Yeni kulaklıklar, Apple AirPods Max ve AirPods’un yanı sıra Sony ve Bose’nin ürünleriyle doğrudan rekabet edecek. TV yayın kutusu ise Apple TV ile birlikte Roku ve Amazon’un ürünleriyle rakip olacak.

Sonos’un kulak üstü kulaklığı için 400 dolar üstü bir fiyat belirlemeyi planladığı söyleniyor. Sony’nin üst segment kablosuz kulaklığı WH-1000MX5 de ABD’de 400 dolar karşılığında satılıyor. AirPods Max’in ABD fiyatı ise 549 dolar. TV yayın kutusunun fiyatının ise 150 ila 200 dolar civarında olacağı konuşuluyor. Bunun Apple, Amazon ve Roku’nun rakip ürünlerinin fiyatlarına kıyasla ciddi anlamda daha yüksek olduğu söylenebilir.

Üst düzey akıllı hoparlörleriyle tanınan şirket, 2019’dan beri kulaklık geliştirmeye çalışıyor. Yeni ürünlerin şirketin düşen satışları yeniden artırma yolundaki girişimi olduğu söylenebilir. Sonos CEO’su Patrick Spence, 2024’ün ikinci yarısı itibarıyla yeni ürünlerin şirket gelirinin “büyük bir kısmını” oluşturmasını beklediği belirtmişti.

Sonos’un ilk kulak üstü kulaklığını 2024’ün nisan ayı itibarıyla piyasaya sürmeyi planladığı söyleniyor. Bloomberg’in haberine göre, kulaklar siyah ve beyaz renk seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Şirketin diğer hoparlörüyle senkronize şekilde çalışabileceği belirtilen kulaklıkta şarkılar arasında gezinmek için sesli kontrol imkanından yararlanılabilecek.

Sonos’un Apple TV rakibi 2024 bitmeden çıkacak

Şirket aynı zamanda insanların evlerindeki tüm Sonos ürünlerini uzaktayken kontrol etmelerini mümkün kılacak bir yazılım üstünde de çalışıyor.

TV yayın kutusunun ise 2024’ün sonlarında veya 2025’in başlarında piyasaya çıkması bekleniyor. Android tabanlı bir işletim sistemine sahip olacağı söylenen kutunun rakiplerine benzer bir şekilde çalışacağı söyleniyor. Şirketin uygulama desteği için Netflix ve diğer şirketlerle temaslarını sürdürdüğü belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER