Teknoloji

Son Oculus Rift geliştirici versiyonu satışa çıkıyor

oculus-rift-dk2-020714

Sanal gerçeklik teknolojileri ve donanımları üzerine çalışan Oculus, geliştirme aşamasındaki VR (sanal gerçeklik) başlığının gelecek nesil versiyonunu, Oculus Rift Developer Kit 2’yi tüketicilerle buluşturmaya başladı.

Şirket kabaca 10 bin kadar cihazı temmuz ayı içinde fabrikalarından sevketmeyi, bunların yarısını da ay sonu itibarıyla tüketicilere ulaştırmayı planlıyor. Oculus’un söylediğine göre DK2 için 45 binden fazla insandan 350 dolarlık fiyat karşılığında ön sipariş alındı. Facebook’un sahibi olduğu Oculus’un çıkardığı DK2 geliştirici modeli, Rift başlığının son kullanıcılara özel final versiyonu çıkmadan önceki son geliştirme modeli olacak.

Oculus Rift DK2’nin selefine göre bazı önemli artıları bulunuyor. Bunların arasında en önemli adımın ekran konusunda atıldığı görülüyor. İlk Rift geliştirici aracında 1280 x 800 piksel çözünürlüklü bir ekran bulunurken, DK2 ile kullanıcılara 108op OLED panel sunuluyor.

Ayrıca takipçi kamera sayesinde gerçek dünyadaki kafa hareketleriniz oyunlara aktarılıyor, bu da deneyimin daha doğal olmasını sağlıyor. Ayrıca eklenen takip kamerası sayesinde bulanıklık veya hareket kaynaklı mide bulantılarının etkisi de biraz daha azaltılmış oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER