Teknoloji

Solar Impulse 2’nin dünya turuna 2016’nın ilkbaharına kadar ara verildi

solar-impulse-2

Dünyanın etrafında tur atma hedefiyle yola çıkan güneş enerjili uçak Solar Impulse 2’nin yolculuğuna önümüzdeki yılın ilkbaharına kadar ara verildi. Japonya ve Hawaii arasındaki rekor getiren uçuşta meydana gelen batarya hasarı, Solar Impulse 2’nin uçuş takvimini alt üst etti.

Solar Impulse 2 ekibi tarafından yapılan açıklamada uçakla dünyanın etrafını dolaşma hedefinde herhangi bir değişiklik olmadığının altı çizilirken, bataryaların fazla ısınması nedeniyle meydana gelen hasarın ağustos ayına kadar uçağı havalanmaktan alıkoyacağı belirtildi.

Solar Impulse 2’nin batarya sisteminin Japonya’dan Hawai’ye olan uçuşun ilk gününde fazla ısındığı ve sistemin soğutulamadığı dile getirildi. Ekipten yapılan açıklamada ortada teknolojik bir eksikliğin bulunmadığı, ancak hızlı rakım değişikliklerine bağlı sıcaklık değişimlerinin öngörülemediği ifade edildi. Solar Impulse 2, önümüzdeki ilkbahara kadar Hawaii Üniversitesi’nin Kaleloa havalimanındaki hangarında bekleyecek.

Solar Impulse 2’nin pilotlarından Andre Borschberg, Japonya’nın Nagoya şehrinden Hawaii Honoloulu’ya yaklaşık 118 saatlik bir uçuş gerçekleştirmiş ve en uzun süreli solo uçuş rekorunun sahibi olmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER