Teknoloji

Snapdragon Wear 5100 için yeni detaylar ortaya çıktı

qualcomm snapdragon wear 5100

Qualcomm’un Snapdragon Wear ailesi altında yeni giyilebilir ürün işlemcileri geliştirdiğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Bu yeni işlemcilerle ilgili ilk detaylar da ortaya çıktı. Snapdragon Wear 5100 ve 5100 Plus adını taşıyan işlemcilerin Wear 4100’e kıyasla ciddi performans artışı sağlayacağı belirtiliyor. Buna ek olarak, her iki işlemcinin Samsung tarafından 4 nm mimarisiyle üretileceği ifade edildi.

Snapdragon Wear 5100’de işlemci çekirdeği ve güç yönetimi biriminin kalıplı lazer paketle ayrılacağı belirtildi. Wear 5100 Plus’ta ise kalıplı yerleşik paket teknolojisiyle işlemci çekirdeğinin ve güç yönetimi biriminin aynı pakete yerleştirileceği ifade edildi.

Plus versiyonda Arm’ın Cortex-M55 çekirdeği üstüne geliştirilmiş QCC5100 yardımcı işlemci biriminin de bulunacağı sızan bilgiler arasında yer alıyor. Cortex-M55 Bluetooth kulaklıklar gibi giyilebilir ürünlerde daha önce kullanılmıştı. Veri ve Bluetooth bağlantısı yönetimini bu yardımcı işlemci üstlenirken, Wear 5100 Plus daha zorlu görevlerde devreye girecek.

Snapdragon Wear 5100 serisi işlemcilerde dört adet Cortex-A53 çekirdek bulunacak. Adreno 702 GPU da sistemin parçaları arasında olacak. Her iki çekirdek de LPPDR4X RAM, eMMC 5.1 depolama ve entegre görüntü sinyali işlemcisiyle birlikte gelecek. Geliştirme çalışmaları süren Wear 5100 serisinin bu yıl bitmeden resmiyet kazanması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER