EğlenceManşetler

Snapdragon S4 günümüzün oyun konsollarıyla eşdeğer bir deneyim sunacak – Video

Oyun konsollarının kaldırabileceği güce sahip olan oyunları akıllı telefonlarınız aracılığıyla gittiğiniz her yerde oynayabildiğinizi düşünün. Eğer dev ekranda oynamak isterseniz, HDMI kablosuyla telefonu TV’ye bağlamak yeterli olacak. Tabii, bu senaryonun gerçekleşmesi için akıllı telefonunuzun içinde bulunan işlecinin çok güçlü olması gerek. Qualcomm’un gelecek Snapdragon yongası sayesinde akıllı telefonların PS3 ve diğer oyun konsollarından daha fazla işlemci gücüne sahip olacağı söyleniyor.

Bu durumda yazının başında belirttiğimiz senaryo gerçekleşecektir. Qualcomm’un gelecek Snapdragon yongası S4 çift çekirdekli, 28 nm tabanlı Krait CPU ve Adreno 225 GPU ikilisiyle gelecek. Aslında şu anda bile Qualcomm’un S2 yongaları Windows Phone 7 üzerinden Xbox Live deneyiminin yaşanmasına izin veriyor. Son zamanlarda yayınlanan Snapdragon S3 de güç ve işlevsellik açısından büyük artılar sunuyor.

NVIDIA çift çekirdekli Tegra işlemcileriyle akıllı telefon ve tablet dünyasına yumuşak bir geçiş gerçekleştiriyor. Qualcomm ise oyun dünyasına dalmaya çalışıyor. Bu tarz rekabet durumları sayesinde müşteriler de daha hızlı, daha küçük ve bir o kadar da güçlü elektronik cihazlarla daha kısa zamanda tanışabiliyoruz.

Video: Qualcomm Snapdragon S3 Mobil İşlemci

İlgili – Qualcomm

İLGİLİ HABERLER