Teknoloji

Snapdragon 855 Plus ile beklenen Asus ROG Phone 2 kendisini gösterdi

asus rog phone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Asus ROG Phone’un takipçisi için çalışıyor. Oyun odaklı akıllı telefon geçen yılın haziran ayında tanıtılmıştı. Oyun severlerin hak ettikleri bir oyun telefonu olarak nitelendirilmişti. Türkiye’de resmi olarak satışa sunulmayan ROG Phone’un yurt dışında belirli bir satış rakamına ulaşması mümkün olmuş ki, ROG Phone 2 de geliyor.

Asus ROG Phone 2 ile ilgili dedikoduları yavaş yavaş görmeye başlıyoruz. Gelecek çeyrek yıllık dönem içinde çıkabilecek bu telefonun 120Hz ekran deneyimi sunacağı söyleniyor. Telefonun öncelikle Tayvan’da, daha sonra Çin’de piyasaya sunulacağı belirtiliyor.

Beklenen oyun telefonuyla ilgili fazla detay yok. Ancak gelecek nesil ROG Phone’un daha güçlü olmasını bekliyoruz. Bu telefonun Qualcomm’un yeni nesil üst sınıf yonga setini barındırması bekleniyor. Bu açıdan aynı işlemciyi belirli ülke pazarlarında çıkacak cihazlarında barındıracak Samsung Galaxy Note 10 ile boy ölçüşebilecek.

ROG Phone 2’nin Qualcomm Snapdragon 855 Plus ile birlikte gelmesini bekliyoruz. Daha yeni duyurusu gerçekleştirilen mobil yonga set, optimize edilmiş özellikleri, daha hızlı grafik işlemcisi ve hızlı CPU performansıyla daha oyun odaklı bir işlemci niteliğini taşıyor.

Asus’un Snapdragon 855 Plus yonga seti kullanması mantıklı. Çünkü ROG Phone 2’nin birçok açıdan daha iyi ve hızlı bir telefon olması bekleniyor. Normal akıllı telefon kullanıcıları belki aradaki farkları anlamayabilir, ancak oyun tutkunları için fark dikkat çekici olacaktır. Ayrıca bu hamle, Asus ROG Phone 2’yi Qualcomm Snapdragon 855 Plus ile çalışan ilk akıllı telefon yapacaktır.

asus rog phone 2

Bu arada Asus ROG Phone 2’ye ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf sızdı. Fotoğrafta çentiksiz, ancak ön yüzün sınırlarına kadar yayılmış bir ekranın bulunduğunu görüyoruz. Dedikodular, HDR özellikli ve 90 Hz yenileme hızı, 1ms tepki süreli bir AMOLED ekranın kullanılacağını işaret ediyor.

Asus’un ikinci nesil oyun telefonuyla ilgili olarak şu an için daha fazla bilgi yer almıyor. Telefonun çıkış tarihi ve fiyatı hakkında da bir bilgi yok, ancak Tayvanlı teknoloji şirketi bu bilgileri çok yakında açıklayacaktır.

İLGİLİ HABERLER