Teknoloji

Snapdragon 855+ işlemcili Meizu 16s Pro tanıtıldı

meizu 16s pro

Meizu sıra dışı tasarımların arayışına bir son vermiş gibi görünüyor. Geçtiğimiz nisan ayında çıkmış olan Meizu 16s modeli tasarım açısından oldukça sıradan bir görünüme sahipti. Yine de, üst sınıf akıllı telefonların özelliklerini bünyesinde barındırıyordu. Şimdi bir süredir beklenen Meizu 16s Pro modelini görüyoruz. Bu yeni Android telefon modelinde özellikler biraz daha geliştirilirken kullanışsız tasarımlar ve pazarlama eğilimlerinden yorulanlara da tasarım bakımından rahatlama sunuyor.

Telefonun ekranı düz, ancak neredeyse çerçevesiz tasarım var. Ayrıca ekran çentik de taşımıyor. Açılır veya döndürülebilir kamera mekanizması da yok, selfie kamerası ekranın üst kısmındaki dar çerçeve alanına yerleştirilmiş. Arkada ise üç adet kamera sensörü bulunuyor. Meizu 16s Pro, Pro olmayan selefi gibi gelenekçi takılıyor, ancak özellikler bakımından herhangi bir ödün vermiyor.

Snapdragon 855+ işlemci taşıyan Meizu 16s Pro, Qualcomm’un bu yılın ortalarında çıkardığı en güçlü işlemcisini taşıyan sayılı modelleri arasında bulunuyor. Dikkat çekmek gerekir ki, Samsung Galaxy Note 10’un ABD ve bazı ülkelerde çıkan versiyonlarında hâlâ Snapdragon 855 bulunuyor. Telefonda Note 10 serisindeki gibi UFS 3.0 dahili depolama sistemi de mevcut.

meizu 16s pro

Dikkat çekilmesi gereken başka bir özellik ise arkadaki üçüncü kamera oluyor. Meizu 16s’te 48 megapiksel Sony IMX586 sensör ve 20 megapiksel f/2.6 telefoto kamera bulunuyor. Meizu 16s Pro bunların yanına 16 megapiksel ultra geniş açılı, 117 görüş açılı bir kamera daha ekliyor. Bu arada Meizu, bu eklentiyi daha fazla öne çıkarmak için, geleneksel LED flaşın yerine, üçüncü kameranın etrafına yerleştirilmiş LED halkayı ekliyor.

Diğer özelliklere baktığımızda, Meizu 16s Pro’nun selefi Meizu 16s ile hemen hemen aynı seviyede olduğunu görüyoruz. 6.2 inç Full HD+ ekran 120 Hz dokunma hızı sunuyor. Bunu yenilime hızıyla karıştırmamak gerekiyor. 3600 mAh kapasiteli, nispeten büyük pili ise şirketin özel 24W mCharge hızlı şarj teknolojisini destekliyor. Telefonda ekran içi parmak izi okuyucusu da bulunuyor.

Meizu 16s Pro‘nun 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanlı modelinin Çin fiyatı 2699 yuan olarak belirlendi. Bu da 2192 TL’ye karşılık geliyor. Bu açıdan da 16s Pro’nun selefi 16s gibi makul fiyat çizgisini koruduğunu söyleyebiliriz. 31 Ağustos’ta Çin’de satışa çıkacak telefonun diğer ülke pazarlarına ne zaman geleceği ise şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER