Manşetler

Daha fazla güç ve performans sunacak Snapdragon 855 Plus tanıtıldı

qualcomm stable diffusion ai

Qualcomm amiral gemisi yonga seti Snapdragon 855’in güncellenmiş versiyonunu duyurdu. Yeni Snapdragon 855 Plus sanal gerçeklik (VR), yapay zekâ (AI) ve 5G bağlantısı için optimize edilmiş bir donanım olma özelliğini taşıyor.

Yeni yonga set, 855 ile aynı tasarımı ve yonga düzenini paylaşıyor. Ancak Qualcomm, Snapdragon 855 Plus’ın sekiz çekirdekli Kryo CPU’sunun 2.96 GHz tepe değeriyle daha yüksek saat frekanslarına çıkabildiğini belirtiyor.

Daha önemlisi, oyuncular Adreno 640 GPU sayesinde yüzde 15’lik bir performans artışının farkını yaşayacak. Bu da sonuç olarak 855 Plus’ın Asus, Razer ve diğer şirketlerden gördüğümüz oyun odaklı akıllı telefonlarda karşımıza çıkacağını gösteriyor. AI ve VR tarafındaki iyileştirmelere baktığımızda ise, Qualcomm’un dördüncü nesil AI Engine bileşenine yer vermeyi sürdürdüğünü görüyoruz. Şirketin söylediğine göre bu, saniyede 7 trilyondan fazla işlemi yerine getirme yeteneğine sahip.

Snapdragon 855 Plus, Qualcomm’un belirttiğine göre üst sınıf 5G cihazlarında sınıfının en iyisi hücresel bağlantı performansı, süper kapsama alanı ve tüm güne varan pil ömrü gibi imkanları sunacak. Yine iki ayrı modem kullanılacak. Hem Snapdragon X24 LTE 4G modem, hem de Qualcomm’un X50 5G modemi bulunacak. Anlaşılan o ki, Snapdragon 865 gelinceye kadar daha verimli bir yaklaşım görmeyeceğiz.

Geçen yılın sonlarında duyurulan Snapdragon 855; Samsung Galaxy S10, OnePlus 7 Pro ve LG G8 gibi üst sınıf Android telefonlarda yer alıyor. Ne var ki, Türkiye’de satılan S10’larda Exynos işlemci bulunuyor ve diğer çoğu Snapdragon 855’li telefon Türkiye’de satışa sunulmadı. Bu nedenle ülkemizdeki kullanıcılar 855’in performansına yabancı sayılır. Deneyimleyenler ise Snapdragon 855’in hiç olmadığı kadar hızlı işlediğini söylüyor.

Snapdragon 855 Plus hız tarafında dikkate değer bir farklılık sunacak mı? Bunun cevabını almak için fazla beklemeyeceğiz. Snapdragon 855 Plus’ın Samsung Galaxy Note 10 veya Google Pixel 4 gibi, yakın zamanda çıkacak Android telefonlarda yer alması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER