Teknoloji

Snapdragon 8150 Qualcomm’un yeni amiral gemisi olacak

qualcomm snapdragon 875

Snapdragon 845 yavaş yavaş yaşam döngüsünün sonuna yaklaşıyor. Bu da Qualcomm’un yonga setinin halefi üzerinde çalışmalara başlamasını doğal hâle getiriyor. Mevcut işaretler, şirketin yeni amiral gemisi mobil yongasının adının Snapdragon 8150 olacağını gösteriyor. Bu da Qualcomm‘un altı yıldır kullandığı Snapdragon 8xx şeklindeki isimlendirme yaklaşımını değiştireceği anlamına geliyor.

Qualcomm’un isimlendirme yaklaşımındaki değişiklik, Bluetooth SIG sertifikasıyla kanıtlanıyor. Söz konusu sertifika yeni mobil yonga setine dair bazı detayları gösterirken, bu detaylar arasında en ilgi çekicisi hiç kuşkusuz isim oluyor. Sertifika Snapdragon 8150 isminin yanı sıra çoklu Wi-Fi bant ve Bluetooth 5.0 LE desteklerinin varlığını da gözler önüne seriyor.

Kısa süre önce ortaya çıkan bir Geekbench benchmark testi sonucu ise Snapdragon 8150‘nin Snapdragon 845’e kıyasla belirgin bir performans artışı sağlayacağını ortaya koymuştu. Testte tek çekirdekte 1300 puan alan işlemci, çok çekirdekte ise neredeyse 2000 puana ulaşmayı başarmıştı. Söz konusu sonuçlar işlemciyi Huawei Kirin 980’in önüne yerleştirse de, özellikle tek çekirdekte Apple A12 Bionic’i geçmesine yetmemişti.

Snapdragon 8150 taşıyan telefonlar ne zaman çıkacak?

Qualcomm Snapdragon 8150 için henüz resmi duyuru gelmiş değil. Resmi duyurunun aralık ayının ortalarında yapılması bekleniyor. Snapdragon 8150’yi taşıyan akıllı telefonların çıkışının da mart ayının başını bulacağı öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER