Teknoloji

Snapdragon 8 Gen 1 Plus’ın duyurusu için yeni iddia

qualcomm snapdragon 8 gen 4
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Plus hakkındaki haberler bir süredir etrafta dolaşıyordu. Bu haberlerde işlemcinin mayıs ayı içinde resmiyet kazanacağı belirtilmişti. Ancak Çin kaynaklı yeni bir habere göre, işlemcinin duyurusu yılın ikinci yarısına ertelendi. Ünlü duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, bu karar koronavirüs salgınının Çin’deki seyri nedeniyle alındı.

Çin’de hâlihazırda koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek amacıyla sıkı tedbirler uygulanıyor. Yöneticiler tedbirlerin gevşetilmesinin vaka artışını hızlandıracağını iddia ediyor. Bunun da sosyal ve ekonomik alanda çok daha büyük etkilere yapacağı öne sürülüyor.

Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, Qualcomm ve Motorola’nın sahibi Lenovo’nun ilişkileri oldukça iyi. Bu nedenle yeni işlemcinin kullanıldığı ilk cihazın Edge 30 Ultra olabileceği belirtiliyor. Edge 30 Pro’nun da Snapdragon 8 Gen 1 ile gelen ilk cihaz olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Snapdragon 8 Gen 1 Plus isminin henüz kesinleşmediğini belirtmek gerekiyor. Çıkan haberlere göre, Qualcomm yeni çip setinde grafik işlemci birimini kuvvetlendirecek. Ana işlemci biriminde ise bir değişiklik beklenmiyor. İşlemcide bir adet 3 GHz Cortex-X2, üç adet Cortex-A710 ve dört adet de Cortex-A510 çekirdeği mevcut.

İLGİLİ HABERLER