Teknoloji

Snapdragon 8 Gen 1 Plus mayıs ayında duyurabilir

snapdragon 8 gen 1 plus

Qualcomm amiral gemisi mobil platformu için sıradaki adımı atmaya hazırlanıyor. Bu adım Snapdragon 8 Gen 1 Plus işlemcinin duyurulması olacak. Yeni bir iddiaya göre, bu işlemcinin duyurusu önümüzdeki mayıs ayında yapılacak. Böylelikle akıllı telefon üreticilerine en üst segment cihazları için bir işlemci seçeneği daha sunulmuş olacak.

Qualcomm son bir yıldır isimlendirme şemasında önemli değişiklikler yapıyor. Snapdragon markasını daha bağımsız hâle getirmeyi amaçlayan şirket, bu doğrultuda Snapdragon işlemcilerin yanı sıra Snapdragon Sound ve Snapdragon Connect gibi özellikler de duyuruyor.

Buna ek olarak; 2020’de amiral gemisi işlemcisine Snapdragon 888 adını veren şirket, 2021’de Snapdragon 8 Gen 1 ismini seçmişti. Bu seçim de Qualcomm’un isimlendirme şemasındaki değişikliğin en belirgin göstergelerinden biri olmuştu.

Snapdragon 8 Gen 1 Plus’ın da Qualcomm için başka bir dönemin başlangıcı olabileceği konuşuluyor. İddiaya göre, bu işlemcinin üretimini TSMC gerçekleştirecek. Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 1’in üretimi için Samsung’la çalışmıştı. 4 nm çip tasarımı konusunda ise bir değişiklik beklenmiyor.

Snapdragon 8 Gen 1 Plus, daha önce başka haberlere de konu olmuştu. Bu işlemcinin Sony Xperia 1 IV modelinde kullanılabileceği iddia edilmişti. Dolayısıyla bu işlemcinin cihaz üreticiler tarafından test edilme süreci başlamış gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER