Teknoloji

Snapchat yeni tasarımını dağıtıma çıkardı

snapchatSnapchat geçtiğimiz yılın sonlarında daha çok kullanıcıya hitap edebilme adına kapsamlı bir tasarım değişikliğine gitmiş, ancak bu değişiklik servisin mevcut kullanıcılarının öfkelenmesine neden olmuştu. Var olan kullanıcı tabanını daha fazla öfkelendirmek istemeyen Snap, uygulamada bir kez daha tasarım değişikliğine gideceğini açıklamıştı. Bahsi geçen yeni tasarım, iOS cihaz sahibi kullanıcılarla buluşmaya başladı.

Yeni tasarım, Snap ve sohbetleri yeniden kronolojik sıraya koyuyor. Buna ek olarak, Hikayeler de arkadaşlar bölümünden alınarak yine ana ekranın sağındaki bölüme taşınıyor. Uygulama başlatıldığında, daha önce olduğu gibi, kamera aktif hâle getiriliyor. Ana ekranda sola doğru sürükleme hareketi yapıldığında yukarıda bahsi geçen bölüm açılıyor.

Kullanıcılar söz konusu sekmede arkadaşlarına ait içerikleri bulabiliyor. Tıpkı daha önceki tasarımda olduğu gibi, arkadaşların hikayeleri markaların içeriklerinden ayrı bir yerde gösteriliyor. Uygulamaya Abonelikler adını taşıyan yeni bir akış daha ekleyen Snap, böylelikle popüler yayıncı ve içerik sahipleri tarafından paylaşılan hikayelere erişmeyi kolaylaştırıyor.

Yeni Snapchat tasarımı hâli hazırda kademeli biçimde iOS cihaz sahibi kullanıcılara ulaştırılıyor. Android kullanıcılarının uygulamanın yeni yüzüyle ne zaman tanışacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER