Teknoloji

Snapchat Snap Map’i yeni nesil haber kaynağına dönüştürmek istiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

snapchat snap mapSnapchat yeni tasarımıyla hâlâ tepki toplamaya devam ediyor, ancak şirket kaynaklarını geçen yıl tanıttığı harita tabanlı özelliği Snap Map’e yoğunlaştırmış gibi görünüyor.

Map Explore olarak adlandırılan yeni bir özellik, Snap Map üzerinde paylaşılan güncellemeleri daha düzenli biçimde görmeye olanak sağlıyor. Böylelikle arkadaşlarınızın nerede olduğunu ve nereye seyahat ettiklerini görebilirsiniz. Söz konusu durum güncellemeleri arkadaşlarınızın yazdıklarından değil, hareketleri tarafından oluşturuluyor. Snap Map isteğe bağlı kullanılan bir özellik. Yani, gizlilik konusunda endişe yaşıyorsanız, bunu devre dışı bırakabilirsiniz.

The Verge sitesinin belirttiğine göre, Map Explore, Snapchat’in harita tabanlı içerik kaynağı Snap Map’in sahip olduğu fikri daha da genişletiyor. Map Explore, daha fazla klasik görsel arayüz unsurunu ve bildirimleri ekleyerek kullanıcıların dikkatini ilgi çekici nesnelere yöneltmeye çalışıyor, onların içinde kaybolmayı önlüyor.

Bu özellik henüz başlangıç aşamasında olsa da, gerçekten de gerekli bir adımdı. Kullanıcılardan haritada sürekli sağa sola kaydırarak gezinti yapmalarını beklemek epey bunaltıcı bir hareket olurdu. Arkadaşların tatilini veya diğer eğlenceli işleri nerelerde yaptığını görmek için haritada daha geniş alanda arama yapmak daha da yorucu olurdu.

Yeni getirilen kaynak sayesinde gezen arkadaşların dikkat çekici hareketleri hakkında güncellemeler sunulabilecek. Böylelikle ne yaptığını yakından takip ettiğiniz arkadaşınız plaja veya dikkate değer başka bir yere gittiğinde, bunun konum güncellemesini alabileceksiniz. Daha da ilginci, Snapchat bu özelliği kullanıcılara yakın çevrelerindeki son dakika gelişmelerini veya güncellemeleri belirtmek amacıyla da kullanmak istiyor. Eğer yakınınızda önemli bir olay meydana geldiyse, bununla ilgili gelişmeleri Snapchat’in Map Explore özelliğiyle takip etmeniz mümkün olabilecek.

Snapchat’in harita tabanlı kaynak güncellemesi önümüzdeki birkaç hafta içinde dünya çapındaki tüm kullanıcılara sunulacak.

İLGİLİ HABERLER