Teknoloji

Snapchat para transferi servisinin fişini çekiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

snapchat para transferiSnapchat para transferi servisi Snapcash’i 2014’te Square ile birlikte faaliyete geçirmişti. Snapcash ilk etapta şirket tarafından arkadaşların ortak gelen hesapları daha kolay ödeyebileceği bir yöntem olarak lanse edilmişti. Ancak servis bu kullanım amacından daha farklı şekillerde gündeme gelmişti. Servisin kapılarını ağustos sonu itibarıyla kapatacağı açıklandı.

Snapcash, kısa bir süre sonra henüz reşit olmayan Snapchat kullanıcıları tarafından yetişkin içerikleri satın almakta kullanılan bir yöntem olarak adından söz ettirmeye başlamıştı. Venmo ve PayPal gibi büyük rakiplerin varlığı da bu kötü şöhretle birlikte Snapcash’in işini zorlaştıran faktörler arasına girmişti.

Snapcash’in başına gelenlerde Snapchat’in sıklıkla konuşulan kötü şöhretinin de önemli bir rol oynadığını söylemek yanlış olmayacaktır. Genellikle kötü yönleriyle gündeme gelen Snapchat, bu nedenle yatırımcıları etkileme konusunda da ciddi sıkıntılar yaşamıştı. Bu sıkıntılar nedeniyle kemer sıkma yoluna giden şirket, çalışanlarının bir kısmıyla da yollarını ayırmak zorunda kalmıştı.

Snapchat para transferi servisinin faaliyetlerini 30 Ağustos 2018 itibarıyla sonlandıracak. Snapcash’teki kullanıcı hesaplarının akıbeti ve servisin başka bir platforma entegre edilip edilmeyeceği ise henüz belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER