Teknoloji

Snapchat Lens Challenges ile TikTok ve Instagram’a yanıt veriyor

snapchat lens challenges

Snapchat Lens Challenges ile çevrimiçi ortamda son zamanlarda moda olan bir akımı yakalamaya çalışıyor. YouTube, Instagram ve TikTok gibi platformlardaki kullanıcılar arasında oldukça popüler olan meydan okumalar, Lens Challenges ile Snapchat’e de geliyor.

Lens Challenges’ta Snapchat kullanıcıları, belirli bir Snapchat filtresi içinde birbirlerine meydan okuyabiliyor. Bu meydan okumalar da daha sonra uygulama içinde öne çıkarılıyor ve diğer kullanıcıların da kapışmayı görmesi mümkün oluyor. İlk Lens Challenge için yılbaşı temasını seçen şirket, özel bir Lens ile kullanıcılarının Jingle Bells’in Gwen Stefani tarafından seslendirilmiş versiyonunu söylemesine izin veriyor.

Snapchat kullanıcılarına katılabilecekleri meydan okumalar sunan en yeni şirket olsa da, bu konuda ilk olmadığı kesin. Çinli Bytedance’in sahibi olduğu TikTok, bu tarz meydan okumaları popüler hâle getiren platform olarak öne çıkıyor. Böylelikle kullanıcı etkileşimini en yüksek seviyede tutan uygulama, bir yandan bazı meydan okumaları öne çıkararak ulaştıkları yüksek izleme sayılarına dikkat çekiyor.

Instagram’da da kullanıcıların birbirlerine meydan okudukları çeşitli videolara artık daha sık rastlanıyor. YouTube ise hem Instagram hem de TikTok’taki meydan okuma videolarının toplandığı bir tür kütüphane işlevi görüyor. Ancak YouTube’un da çok sayıda yeni meydan okuma videosuna ev sahipliği yaptığını belirtmek gerekiyor.

Snapchat Lens Challenges macerasına katılmak isteyenlerin öncelikle Lens Explorer’a girmeleri ve oradan Jingle Bells filtresini bulmaları gerekiyor. Gerçekleştirdiği kayıttan memnun olanlar, videolarını Gwen Stefani Challenge hikayesine göndererek geniş kitlelerle paylaşabiliyor.

İLGİLİ HABERLER