Teknoloji

İş ilanı Snapchat’in 2016 ABD Başkanlık Seçimlerine dair planlarını ortaya koyuyor

snapchat ios

snapchat-ios-190215

Yola “mesajlaşma uygulaması” olarak çıkan Snapchat, bir “medya şirketi”ne dönüşüm konusunda ciddi adımlar atmaya devam ediyor. Şirket tarafından verilen son iş ilanı da bu arzuyu somut biçimde ortaya koyuyor. “İçerik analisti” aradığını duyuran Snapchat, yeni çalışanlarını özellikle ABD’de 2016’da gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerine ilişkin yayınlarında kullanmayı planlıyor. Snapchat tarafından verilen ilanın tanım kısmında “2016 başkanlık yarışını ve diğer hikayelerin yayınında bize eşlik edecek politika meraklılarını ve haber tutkunlarını arıyoruz.” ifadesine yer verildi. Snapchat’in yeni içerik analistleri şirketin New York’taki ofisinde görev yapacak.

Snapchat’in yeni çalışanları politik analizlerine ek olarak, kendi oluşturdukları hikayelerini de milyonlarca Snapchat kullanıcısıyla paylaşacak. Seçim kampanyasının nabzı tutulurken ise adaylara, karakterlere ve kampanyanın dramatik boyutuna odaklanılacak.

Snpachat 2016’daki seçim yarışını nasıl yayınlayacağı konusunda henüz somut bir açıklama yapmasa da, şirketin Discover kanalı aracılığıyla özel üretim içerikler sunması muhtemel gözüküyor. Henüz yöntem konusunda bir kesinlik olmasa da, Snapchat’in 2016 seçimlerinde ana oyunculardan biri olmayı istediği açıkça görülüyor. Snapchat’in özellikle gençler arasında popüler olması, mecrayı başkan adayları için de değerli kılıyor.

Snapchat geçtiğimiz ayın sonlarında haber merkezini yönetmesi için eski CNN çalışanı Peter Hamby ile anlaşmıştı. Yeni teknolojilere yönelik sıcak yaklaşımıyla tanınan Hamby, bu sayede kendisine habercilik dünyasında farklı bir yer edinmeyi başarmıştı.

İLGİLİ HABERLER