Teknoloji

Snapchat güncelleme ile zaman sınırını kaldırıyor

snapchat instagramSnapchat Instagram ile olan rekabetinde elini güçlendirmek adına yeni adımlar atmaya devam ediyor. Bunun için yeni bir güncelleme yayınlayan şirket, bir kişiye doğrudan gönderilen fotoğraf ve videoların oynatılmasındaki süre sınırlamasını kaldırıyor. Daha öncesinde kullanıcılar gönderdikleri fotoğraf veya videoların gösterimi için 1 ila 10 saniye arasında bir süre belirleniyordu. Ancak güncellemeyle birlikte kullanıcılar diledikleri takdirde süre sınırı olmadan fotoğraf veya video gönderebilecek.

Alıcı mesajı kapatmadığı sürece mesaj durmaksızın oynatılabilecek. Ancak gönderilen mesaj kapatıldıktan sonra içeriği yine tarihe karışacak. Dolayısıyla Snapchat’in “sonsuzluk” anlayışının alışılagelmişten biraz daha farklı olduğu söylenebilir.

Snapchat’in sunduğu yenilikler bununla sınırlı kalmıyor. Kullanıcılar yeni emojiler ve artırılmış gerçeklik yardımıyla fotoğraf ve videolarında gerçek ile kurgu ayrımını daha bulanık hâle getiriyor. Snapchat artırılmış gerçeklik konusundaki yeni hamlelerinin ipucunu daha önce verse de, Facebook yeni kamera özelliklerini duyurarak rol çalmıştı.

Snapchat’in arayüzünde de yeni özelliklere uygun bazı değişiklikler yapıldı. Dolayısıyla güncelleme sonrasında ekranda farklı bir görünümle karşılaşmaya hazırlıklı olmakta fayda var.

Snapchat Instagram Hikayeleri ile aradaki farkı kapatamayabilir

Bu değişim, Snapchat’in Instagram Hikayeleri ile arasındaki kullanıcı sayısı farkını kapatacağı anlamına gelmiyor. Son açıklanan rakamlara göre, Instagram Hikayeleri her gün 200 milyon kişi kullanıyor. Snapchat’in toplam kullanıcı sayısı ise 158 milyon seviyesinde. Instagram’ın toplam 700 milyon seviyesinde olan kullanıcı sayısının ise 1 milyar seviyesine ulaşması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER