Teknoloji

Snapchat 20’den fazla çalışanını işten çıkarttı

snapchat trump

snapchat icerikSnapchat’in çatı şirketi Snap, yaklaşık 25 çalışanını işten çıkarttı. Cheddar sitesinde yer alan habere göre, işten çıkarılanların bir kısmını Snapchat içerik birimindeki çalışanları oluşturuyor. Söz konusu birim Buzzfeed gibi içerik ortaklarıyla birlikte Snapchat’in Discover bölümü için içerik hazırlıyor.

Snapchat’te geçtiğimiz sonbaharda bir tasarım değişikliği gerçekleştirilmiş ve Discover bölümü biraz daha geri plana çekilmişti. Discover’ın açtığı alana ise arkadaşlarla iletişim özelliği yerleştirilmişti. Snapchat’in ardından Facebook da benzer bir yola girmiş ve arkadaşlarla “anlamlı iletişim”i öne çıkarma doğrultusunda değişiklikler yapacağını açıklamıştı.

Snapchat’in yeni tasarımının dağıtım süreci hâlâ devam ediyor. Snap cephesinden güncellemenin dağıtımının ne zaman tamamlanacağı konusunda henüz bir bilgi verilmiş değil. Gelen ilk bilgiler ise yeni tasarımın kullanıcılar tarafından henüz benimsenmediğini gösteriyor.

Snapchat içerik sunma planlarından vazgeçmiş değil

İşten çıkarmalara rağmen, Snapchat içerik sunma planlarından vazgeçmiş değil. Discover bölümü, güncellenen uygulamada da yeni bir görünüm ve konum içinde yaşamaya devam ediyor. Snapchat’in bir yandan da “Stories Everywhere” adını taşıyan bir özellikle hikaye oluşturma imkanını kendi platformunun dışına taşımak için hazırlık yaptığı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER