Teknoloji

Snapchat’te hikaye paylaşımlarına mesajla yanıt verilebilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

snapchat-logo-070415

Snapchat’in yayınladığı son güncelleme, servisin mesajlaşma özelliğini daha ilginç hâle getiriyor. Artık bir Snapchat kullanıcısının hikaye paylaşımına bakarken, ekranda yukarıya doğru küçük bir sürükleme hareketi yaparak o paylaşıma mesajla yanıt vermek mümkün olacak. Snapchat hikayesinin asıl sahibi bir mesajla durumdan haberdar edilecek ve özel mesaj ekranına yönlendirilecek.

Güncelleme sayesinde Snapchat’teki hikaye paylaşımları üzerinden bir sohbet başlatmak çok daha kolay hâle geldi. Daha öncesinde kullanıcıların hikayelere yanıt olarak gönderilen mesajları ayırt edebilmeleri pek mümkün değildi. Snapchat uzun süredir kullanıcılarına sohbet özelliği sunsa da, hikayeler ve sohbetin birbirine bağlanması platformu iletişim açısından daha işlevsel bir mecraya dönüştürüyor.

Snapchat’in kazandığı bir diğer yenilik ise “Lenses” adı verilen filtrelerin artık arka kamerayla çekilen fotoğraflara da eklenebilecek olması. Daha öncesinde sadece ön kamerayla çekilen selfie’ler filtrelerle renklendirilebiliyordu.

İLGİLİ HABERLER