Teknoloji

Snapchat görüntülü grup sohbeti özelliğini kullanıma sunuyor

snapchat goruntulu grup sohbetiSnapchat’in macerası bir “kısa ömürlü mesaj” uygulaması olarak başlamıştı. Ancak bunun üzerine zamanla yeni özellikler koyan uygulama, artık insanların arkadaşlarıyla tüm gün takılabilecekleri bir mecraya dönüşmüş durumda. Snapchat görüntülü grup sohbeti özelliğiyle bu dönüşüme yeni bir halka daha ekliyor.

Snapchat kullanıcıları görüntülü grup sohbeti özelliği sayesinde 16 arkadaşlarıyla aynı anda konuşabilecek. Sesli sohbete geçiş yapıldığında ise 32 kişiyle eş zamanlı olarak iletişim kurulabilecek.

Görüntülü grup sohbeti özelliğini pek çok platform sunsa da, Snapchat’te kullanıcılar uygulamanın alametifarikalarından biri olan yüz filtrelerini de sohbette kullanabilecek.

Snapchat görüntülü grup sohbeti dışında başka bir yenilik daha sunuyor. Snapchat kullanıcıları bundan böyle Facebook ve Twitter’da olduğu gibi yaptıkları paylaşımlarda arkadaşlarını etiketleyebilecek. Bunun için önce “@” yazıp ardına da etiketlenecek kişinin kullanıcı ismini eklemek gerekiyor. Etiketlenen kişiler, sohbet ekranı aracılığıyla durumdan haberdar edilecek. Snapchat kullanıcıları hikayelerdeki kişi etiketleri üzerinden o kişiyi arkadaş olarak ekleyebilecek veya herkese açık hikayelerini görüntüleyebilecek. Snapchat yeni özelliklerini önümüzdeki haftalarda dünya genelinde tüm kullanıcılarına ulaştıracak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER