Teknoloji

Snapchat Discover ile haber yayınına başlıyor

snapchat-discover-280115

Yapım aşamasından bu yana çokça konuşulan Snapchat’in Discover özelliği nihayet faaliyete geçti. Böylelikle şirketin bir mesajlaşma servisinden tam ölçekli bir medya merkezine dönüşümü konusundaki en somut adım atılmış oldu. Snapchat uygulamasını güncelleyen kullanıcılar, ekranın sağ üst köşesinde bulunan yuvarlak ikona dokundukları zaman gelen kutularından ayrılacaklar ve CNN, Yahoo, Vice, ESPN ve Snapchat’in kendi ekibi tarafından hazırlanan haberlerin bulunduğu bir ekrana yönlendirilecekler.

Tıpkı Snapchat ile gönderilen mesajlar gibi, bu haberler de bir süre sonra yok olacak. Ancak haberlerin Discover’dan yok olma süresi Snapchat mesajlarının yok olma süresinden daha uzun olacak. Snapchat Discover’a eklenen haberler, 24 saatin sonunda servisten kaldırılacak. Snapchat Discover’da videoların yanı sıra makalelere ve fotoğraflara da rastlamak mümkün olacak.

Discover’ın Snapchat’in ruhuna aykırı bir girişim olduğu ise pek çok kişi tarafından dile getiriliyor. İlk etapta özellikle gençlerin saçma anlarını daha sonra kendilerini utandırmayacak şekilde paylaşması için tasarlanan bir servisin, daha sonra bir medya girişimine dönüşmesi kulağa garip geliyor. Ancak milyar dolarlık teklifleri reddeden Snapchat kurucularının servisin kullanıcı tabanını paraya çevirmeye yönelik isteği ve mecburiyeti göz önüne alınınca Discover tarzı bir girişimin varlığı anlam kazanıyor. Snapchat Discover’ın mevcut kullanıcıları nasıl etkileyeceğini ve yeni kullanıcı çekip çekemeyeceğini görmek içinse zaman gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER