Teknoloji

Snapchat Bağlantılı Uygulamalar ile başka platformlarla veri paylaşımına göz kırpıyor

snapchat baglantili uygulamalarFacebook ekseninde gelişen gizlilik tartışması, çok sayıda kullanıcıyı haklı gerekçelerle Facebook’u terk etmeye itmişti. Bilgilerinin izinsiz olarak sızdırılması ve kullanılması ihtimalinin kuvveti, pek çok sosyal medya kullanıcısını hem öfkelendiriyor hem de ürkütüyor. Mevcut ortam, sosyal ağlar için veri paylaşımı odaklı özelliklerin duyurulması için de pek uygun görünmüyor. Ancak Snapchat Bağlantılı Uygulamalar özelliğini yakında duyurarak aksi yönde bir mesaj vermeye hazır görünüyor.

İnternete sızan ekran görüntüleri, Bağlantılı Uygulamalar sekmesine Ayarlar sayfası üzerinden erişilebileceğini gösteriyor. Bu sekme sayesinde kullanıcıların Snapchat hesaplarına bağladıkları tüm uygulamaları tek bir elden yönetmesi mümkün hâle gelecek.

Snapchat’in beta versiyonunda görülen Bağlantılı Uygulamalar özelliğinin ne zaman resmiyet kazanacağı henüz bilinmiyor. Ortada henüz tehdit edici bir durum olmasa da, Snapchat verilerinin başka uygulamalarda kullanılabilmesi ihtimalinin, Cambridge Analytica skandalının patlak vermesinden sonra, rahatsızlık yaratacağı söylenebilir.

Snapchat Bağlantılı Uygulamalar ile daha geniş ölçekte veri paylaşımına göz kırpsa da, hâli hazırda iki uygulamayla veri paylaşımı yapıyor. Bu uygulamalardan ilki, Snapchat ile aynı çatı altında bulunan Bitmoji. İkincisi ise popüler müzik tanıma uygulaması Shazam. Her iki seçeneğin de kullanıcılar adına güvenilir olduğu bir gerçek. Ancak veri paylaşımı konusundaki endişeleri göz önüne alınınca, ortamın Bağlantılı Uygulamalar duyurusu için pek uygun olmadığı rahatlıkla görülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER