Teknoloji

Snapchat Arkadaşlık Profilleri ile dostluğu kutlama imkanı sunuyor

snapchat arkadaslik profilleri

Snapchat Arkadaşlık Profilleri adını taşıyan yeni özelliğiyle kullanıcılarına en yakın arkadaşlarıyla olan ilişkilerini kutlamaları için yeni bir araç sunuyor. Bu özellikle kullanıcıların Snapchat’te yakın arkadaşlarıyla yaptıkları sohbetlerin ve paylaşımların öne çıkan bölümlerini bir sayfada görmek mümkün olacak.

Snapchat’in yenilikleri sadece Arkadaşlık Profilleri ile de sınırlı kalmıyor. Bitmoji Hikayeleri ve uygulama üzerinden Bitmoji temalı ürünlerin satılacak olması da sunulan yenilikler arasında bulunuyor.

Arkadaşlık Profilleri, kullanıcıların ve arkadaşlarının Snapchat’te birlikte geçirdikleri zamandan bazı unsurları öne çıkaracak. Sohbet mesajları, fotoğraflar, videolar ve diğer içerikler, kısacası sohbetlerde kaydedilen her şey, o anların tekrar yaşanması için Snapchat tarafından tekrar gösterilecek.

Snapchat kullanıcıları Arkadaşlık Profilleri’ne arkadaşlarının Bitmoji ikonlarına dokunarak erişebilecek. Dağıtıma çıkan Arkadaşlık Profilleri, önümüzdeki haftalarda tüm dünyada Snapchat kullanıcılarıyla buluşacak.

Snapchat tarafından sunulan bir diğer yenilik ise Bitmoji Hikayeleri oldu. Çizgi roman tarzındaki hikayelerde, kullanıcılar kendilerinin ve arkadaşlarının başrolünde olduğu maceraları görebilecek. Bu hikayeler bugünden itibaren Keşfet sekmesinde gösterilecek. İlk etapta sadece uygulamayı İngilizce olarak kullananlar bu özelliğe erişebilecek.

Bitmoji odaklı diğer yenilik ise Bitmoji Merch adını taşıyor. Bundan böyle Snapchat kullanıcıları uygulama üzerinden Bitmoji avatarlarının bulunduğu tişört, bardak, telefon kılıfı gibi ürünler tasarlayıp satın alabilecek. 15 Kasım’dan itibaren faaliyete geçecek olan bu hizmetten ilk aşamada sadece ABD’deki iPhone sahibi kullanıcılar yararlanabilecek.

Snapchat Arkadaşlık Profilleri ve Bitmoji odaklı yenilikleriyle kullanıcıların uygulamaya olan ilgisini canlı tutmaya çalışıyor. Bu çabanın sonuçlarını görmek içinse Snap’in bir sonraki finans raporunu beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER