Teknoloji

Pixy: Snap’ten selfie çekimi için özel drone

snap pixy

Snap çok uzun süredir devam eden dedikoduların ardından Pixy adını verdiği selfie drone’unu tanıttı. Uzun uzadıya bir kurulum işlemine ihtiyaç duymayan Pixy’nin kumandasının bile olmadığını söylemek gerekiyor.

Pixy sahipleri önceden belirlenmiş dört uçuş rotasından birini tek bir dokunuşla seçebilecek. Drone havada süzülebiliyor, insanların etrafında dolaşabiliyor veya onları takip edebiliyor. Çekim tamamlandıktan sonra Pixy insanların eline iniş yapıyor.

Drone’un ortasında bir ayar kadranı bulunuyor. Dört pervane ise koruyucu kaplamanın içine yerleştiriliyor. Pixy’de tabii ki bir adet kamera da mevcut.

snap pixyPixy ile çekilen fotoğraflar uçuş tamamlandıktan sonra Snapchat’in Memories bölümüne aktarılıyor. Kullanıcılar burada görüntülere hız rampası, zıplama kesiti gibi efektler ekleyebiliyor. Pixy’nin kaydettiği görüntüleri Snapchat dışındaki platformlarda paylaşmak da mümkün.

Pixy’nin Snapchat’in içerik oluşturucularına sunduğu araç kiti için yararlı bir ekleme olduğu söylenebilir. Snap’in kendi drone’unu çıkarmayı planladığına dair haberler 2017’de gündeme gelmişti. Dolayısıyla Pixy’nin uzun süreli bir bekleyişin meyvesi olduğu söylenebilir.

Snap Pixy ilk olarak ABD ve Fransa’da satışa sunuldu. Drone’un ABD’deki fiyat etiketinde 230 dolar yazıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER