Teknoloji

Snap Camera uygulaması için yolun sonu geldi

snap camera
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Snap 25 Ocak itibarıyla PC ve Mac’te kullanılabilen Snap Camera uygulamasının kapatılacağını açıkladı. Söz konusu uygulama, Zoom veya benzeri video konferans uygulamalarında kullanıcıların yüzlerine komik filtreler yerleştirmelerini mümkün kılıyor. Kapatma kararı, uygulamanın destek sayfası aracılığıyla duyuruldu.

Sayfada uygulamanın ocak ayının ilerleyen günleri itibarıyla indirilemeyeceği belirtiliyor. Şirket Snapchat’teki filtrelere Snapchat’in web sürümü üzerinden erişmenin mümkün olabileceğinin altını çizmeyi de ihmal etmiyor.

Uygulama 2018’de kullanıcılarla buluşmuştu. Snap bu uygulamayı Twitch yayınlarına renk katacak bir araç olarak lanse etmişti. Ancak uygulamayı asıl patlamayı 2020’de pandeminin patlaması ve toplantıların neredeyse tamamının video konferans uygulamalarına taşınması sayesinde yapmıştı.

Bu dönemde uygulama sayesinde renkli anlara tanıklık etmek mümkün olmuştu. Ciddiyet içinde giden toplantılarda bir anda kediye veya patatese dönüşen suratlar bu uygulama sayesinde ortaya çıkmıştı.

Snap Camera Snap’in fişini çektiği tek proje değil

Snap Camera uygulaması Snap’in yakın zamanda fişini çektiği tek proje değil. Şirket daha önce de Pixy isimli drone’unu iptal etmişti. Buna ek olarak, iş gücünde de yüzde 20 oranında kesintiye gidilmişti.

İLGİLİ HABERLER