Teknoloji

Slack zincir mesajlaşma özelliğini yıl içinde kullanıma sunacak

slack zincir mesajlasmaKurumsal mesajlaşma uygulaması Slack, kullanıcılarının en çok talep ettiği özelliklerden biri olan zincir mesajlaşmayı sunmaya hazırlanıyor. The Verge’e konuşan Slack CEO’su Stewart Butterfield, geride kalan aylarda çeşitli zincir mesajlaşma formatlarını test ettiklerini belirtti. Butterfield, önceliklerinin servisin hızlı ve serbest akışına sekte vurmayacak bir format bulmaya çalıştıklarını ve özelliği önümüzdeki çeyrek itibarıyla faaliyete geçirmeyi umduklarını dile getirdi.

Slack zincir mesajlaşma ile kullanıcıların gömülmüş kümeler içinde kafaları karışmadan ve dikkatleri dağılmadan iletişim kurmalarını amaçlıyor. Ancak bu geçişin servis açısından tehlikesiz olduğunu söylemek pek mümkün değil. Slack’in sohbet odalarını hatırlatan mesajlaşma arayüzünün e-posta ile özdeşleşen zincir mesajlaşma arayüzüyle değiştirilmesi, e-postanın yerini alma amacıyla ortaya çıkan Slack için biraz “tartışmaya açık” bir adım olarak niteleniyor. Zincir mesajlaşma hassas bir denge gerektirdiği için Slack, bu alanda atacağı ilk adımlar konusunda hassas davranıyor.

Silikon Vadisi’nin dışında kalanlar için Slack, kurumsal sohbet odası olarak gayet iyi bir performans sergiliyor. Özü itibarıyla kulağa basit bir servis gibi gelse de, medya ve teknoloji şirketlerinin ilgisiyle büyümeyi başarmıştı. Tarihin en hızlı büyüyen kurumsal uygulaması olarak nitelenen Slack, 1 Nisan itibarıyla günlük 2.7 milyon aktif kullanıcıya sahip. 2014’ün şubat ayında ise bu rakam 17 bin seviyesinde seyrediyordu.

Slack ekibi, kaydettikleri ilerlemeye rağmen rehavete kapılmıyor. Daha fazla fark yaratmaları gerektiğinin farkında olduğunu söyleyen Butterfield, insanlara uygulama içinde dolaşan bilgi konusunda daha fazla kontrol sağlamayı istediklerini belirtti.

İLGİLİ HABERLER