Teknoloji

Slack yeni döneme yeni logoyla merhaba diyecek

slack ibm

Kurumsal iletişim uygulaması Slack halka arz için çalışmalarını sürdürüyor. Halka arz sürecinin 2019 içinde tamamlanması bekleniyor. Şirketin hazırlıkları çerçevesinde attığı son adım, logosunu değiştirmek oldu. Renkli bir sayı işareti şeklindeki eski logonun yerini fırıldak benzeri bir sembol aldı. Bu fırıldağın renk paleti ise eski logoyla aynı durumda. Logoya eşlik eden “slack” yazısının tipinde de bazı değişikliklerin yapıldığı görülüyor.

Şirket bir blog yazısı aracılığıyla logo değişikliğinin neden yapıldığı konusunda bilgi verdi: “Eski logo yanlış anlaşılmaya son derece açıktı. 11 farklı renk barındırıyordu ve beyaz dışındaki bir arka planın üstüne ya da yanlış bir açıyla yerleştirildiğinde de berbat görünüyordu. Bu da bize fazlasıyla acı veriyordu.”

Slack’in günlük kullanıcı sayısı 8 milyonun üstünde. Şirket, 2019’da gelirini yüzde 64 oranında artırmayı ve 640 milyon dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyor. Yeni bir pazarlama kampanyası başlatmaya da hazırlanan platform, kendisini “işin gerçekleştiği yer” şeklinde tanımlayacak.

Slack halka arz sürecinin ne aşamada olduğu konusunda somut bilgiler vermiyor. Ancak pazarlama faaliyetlerinin öne çıkması, şirketin süreci hızlandıracağını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER